Huawei: utólag fel lehet majd tenni a Google-alkalmazásokat a Mate 30-ra

0

A 2019-es IFA kiállításon több érdekességet is elárult a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője, szó esett például arról, hogy már dolgoznak a Google szolgáltatásaival kapcsolatos problémán.

Ha csak addig nem történik valami csoda, akkor a Huawei Mate 30 mobilok nem kapnak Android-licencet, így csak a rendszer nyílt forráskódú verzióját (AOSP) használhatják. Ez mentes a Google összes szolgáltatásától, vagyis gyárilag nem lesz a készülékeken Play Áruház, Gmail, Chrome, YouTube, Google Térkép és hasonlók.

Richard Yu, a Huawei egyik vezetője azonban azt nyilatkozta nemrég, hogy már dolgoznak a megoldáson. A tiltás miatt ők nem biztosíthatják a Google szolgáltatásait a felhasználók részére, de együttműködnek külsős fejlesztőkkel, hogy kitaláljanak valami egyszerű telepítési módot.

Szinte biztosra vehető tehát, hogy utólag fel lehet majd tenni a Play Áruházat és a Google többi appját a Huawei mobiljaira, bár egyelőre elég sok a kérdés ezzel kapcsolatban. Ráadásul annak is fennáll a veszélye, hogy hamis telepítők is készülnek, amelyek a felhasználókat megtévesztve igyekeznek majd megfertőzni a készülékeket.

A Huawei Mate 30 mobilok bemutatójára egyébként már nem kell sokat várni, szeptember 19-én debütálnak az újdonságok, bár a legfrissebb hírek szerint elsőként csak Kínában fognak megjelenni az USA szankciói miatt.

További érdekesség, hogy Richard Yu arra is utalt, hogy ha nem javul a helyzet, akkor már jövő év elején átállhatnak a saját fejlesztésű Harmony OS-re, ami a Huawei P40 szérián debütálhat.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid