Bemutatkozott a Huawei Y9 (2018)

0

Mi itt a szerkesztőségben nagyon szeretjük a Huawei mobilokat, és amennyire látjuk, az olvasók között is egyre növekvő népszerűségnek örvendenek. Így aztán biztosan nagy örömmel fogadjátok majd a Thaiföldön bemutatott legújabb okostelefonjukat, a leginkább középkategóriásként jellemezhető, nem kevesebb mint négy kamerával rendelkező Huawei Y9 (2018) készüléket. 

Ha valaki hirtelen most felkiáltana, hogy ez tisztára olyan, mint a Mate 10 Lite, akkor igazat kellene adnunk, mert akadnak bőven hasonlóságok a két mobil között. A megjelenítő 5.93 colos, IPS LCD technológiát használ, 18:9 a képarány, a felbontás pedig 1080×2160, ami bőven tisztességes. A házon belül Kirin 659 lüktet, ez a kínaiak saját kreálású lapkakészlete, és 3 GB RAM-mal, valamint egy bővíthető 32 GB-os tárhellyel van megspékelve.

Ami a kamerákat illeti, kapunk a hátoldalra egy 16 megapixeles szenzort, míg az előlapon egy 13 megapixeles érzékelő található, mindegyiket egy-egy 2 megapixeles másodlagos egység támogatja mélységérzékeléssel. Amiben az Y9 (2018) mindenképpen előrelépés a Mate 10 Lite-hoz képest, az az Android Oreo rendszer, hiszen az előbb említett Mate 10 variáns még mindig Nougat rendszerrel fut. Az akkumulátor kapacitása 4000 milliamperóra, ami szintén egy remek hír. A várható ár és az elérhetőségi adatok egyelőre nem ismertek, de mi nem lennénk meglepődve, ha hamarosan nálunk is találkozhatnánk a telefonnal.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid