A Huaweitől vette az Apple a dinamikus sziget ötletét?

0

Az iPhone 14 Pro modellek egyik legnagyobb újítása az úgynevezett “dinamikus sziget”, ami a notchot váltja, és a lényege, hogy a kapszula alakú kivágást különféle szoftveres funkciókkal és lehetőséggel teszik hasznosabbá. Talán sokak számára meglepő lesz, de nem az Apple-nek jutott az eszébe először ilyesmi, a Huawei már próbálkozott hasonlóval a kameralyukas telefonok hajnalán.

A 2018 végén bemutatott Honor View 20 (vagy Honor V20) az egyik első okostelefon volt, amelynél a notch helyett egy apró kameralyukba helyezték az előlapi érzékelőt. Ez jóval kisebb volt, mint az Apple kapszula alakú kivágása, de a Huawei megpróbálta a szelfizésen kívül is hasznossá tenni ezt a részt.

Honor View 20

Telefonálás közben a kameralyuk kibővült egy kapszulává, és mutatta a hívás idejét, szelfizéskor pedig megjelent itt egy értesítés, ami a helyes testtartásra figyelmeztet.

iPhone 14 Pro

A Huawei korai megoldása persze messze volt az iPhone 14 Pro készülékek dinamikus szigetétől, amely jóval több lehetőséget kínál, de cél ugyanaz: ahelyett, hogy elrejtenék a csúnya kivágást, adnak neki plusz funkciókat.

Íme a Honor View 20 okostelefon 2018-as promóciós videója:

Azóta az egykori almárka érdekes utat járt be, az amerikai tiltások miatt függetlenné váltak a Huaweitől, és most már teljesen különálló gyártóként működnek. Hazánkban is kapható néhány készülékük, és mivel rájuk nem vonatkoznak a szankciók, az 5G támogatásról és a Google-szolgáltatásokról sem kell lemondani, ellentétben a Huawei telefonjaival.

Forrás: HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid