Icipici okostelefonnal készül a Palm

0

Sokszor látni szakmai fórumokon, tech hírek alatt, hogy jaj már megint mekkora lett egy telefon, ennek a fele is elég lenne. Bár személy szerint nem sírom vissza az apró okostelefonokat, meg tudom azokat is érteni, akiknek nincs szüksége ping pong ütő méretű mobilra. Kevés alternatíva áll rendelkezésre számukra, de a hamvaiból feltámadó Palm egy olyan készüléken dolgozik, ami méltó lehet figyelmükre.

Aki esetleg lemaradt volna, a Palm ugyanannak a kínai TCL-nek a birtokában van, amelyik az Alcatel és a BlackBerry telefonok gyártásáért felel. Akiben ez esetleg ellenérzést kelt, talán jobb, ha nem is olvas tovább. Szóval a kínai cég egy icipici – szó szerint – mobilon dolgozik, ami bár messze nem felsőkategóriás hardverrel bír, méltó lehet a figyelemre.

A szóban forgó telefon 3.3 colos megjelenítővel, 1280×720 képpontos felbontással rendelkezik, így a lilliputi masina képminőségével biztosan nem lesz gond. A felbontás 16:9 képarányt jelent, az aprócska kijelzőt lekerekített élek határolják majd. A formaterv egyszerű, viszont egészen csinos, a hátlapon csupán egyetlen kamerát látni. Bár nem egy fenevad, a középkategóriában azért még van helye a Qualcomm Snapdragon 435 processzornak, ami a pici mobil lelke lehet az értesülések szerint. A lapkát 3 GB RAM, valamint 32 GB belső tárhely egészíti ki, sajnálatos módon azonban az utóbbiról úgy tudni, nem lesz bővíthető.

Az Android Headlines renderei

A szoftveres oldalt Android 8.1 rendszer képviseli, valamilyen házon belül fejlesztett interfész kíséretében, amiről egyelőre túl sokat nem tudni. Az akkumulátor mindössze 800 mAh kapacitással bír, ám ez az itt látható méretek alapján bőven elegendő lehet. Pontosan nem derült ki mikorra várható a Palm készüléke, de mivel már több szükséges tanúsítványt megkapott, valószínűleg hamarosan itt a bemutató napja. Első körben az amerikai Verizon szolgáltató előfizetői juthatnak majd a mobilhoz.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid