Idő előtt lelepleződött a Samsung Galaxy Alpha!

0

Bár a Samsung Galaxy Alpha hivatalos sajtóbemutatóját csak augusztus 13-ra várjuk, Oroszországban már tartottak egy kisebb eseményt, ahol lelepleződött az új csúcsmodell.

samsung-galaxy-alpha-russia-1

A rendezvény Samsung Galaxy Alpha Regatta néven futott, és érdekes módon egy yacht klub szervezte az egészet. A Galaxy Alpha megjelenéséről ugyan nem esett szó, de a résztvevők kipróbálhatták a készüléket, mint ahogy az alábbi képen is látszik.

samsung-galaxy-alpha-russia-2

A pontos specifikáció még nem ismert, de a korábbi híreknek alapján egy 4.7 colos kijelzőt kapunk, ami a 720p-s felbontásával jóval elmarad a többi csúcsmodellétől. A Super AMOLED panel persze ettől függetlenül így is gyönyörű képet ad majd, tehát nem lehet okunk komoly panaszra.

Samsung-Galaxy-Alpha-01

A processzor szerepét valószínűleg a Samsung saját 8 magos Exynos chipsete tölti majd be, de a Snapdragon 801/805-ről is hallhattunk már pletykákat. Szinte biztosra vehető a 2GB RAM, és a 32GB-os háttértár. Ez utóbbi sajnos nem bővíthető, de a SamMobile jelentése szerint lesz 64GB-os változat is.

A szoftver természetesen Android 4.4-es lesz, kamerából pedig egy 12 megapixeles darabot kapunk. Ezeken kívül lesz még ujjlenyomat-olvasó és pulzusmérő is a készülékben.

Samsung-Galaxy-Alpha-03

A Galaxy Alpha egy kifejezetten vékony modellnek ígérkezik, egyes jelentések szerint mindössze 6 mm-es házat kapunk. Ennek persze az az ára, hogy kisebb akku fér a készülékbe, ami így csak 1860mAh-s lesz. Remélhetőleg azért sikerül úgy optimalizálni a Samsungnak, hogy így is kibírjon majd 1-2 napot a mobil.

A kialakítás tekintetében sokszor hallhattuk már, hogy egy prémium készülék lesz a Samsung Galaxy Alpha. Ez valószínűleg annyiban ki is merül, hogy egy fém keret veszi majd körbe a házat, míg a hátlap marad a megszokott műanyag.

galaxy-alpha-6

A hivatalos bemutató tehát augusztus 13-án esedékes, a készülék megjelenése pedig szeptember közepére várható, talán a Note 4-gyel együtt vehetjük majd meg. Az árakról egyelőre még nem tudunk semmit.

SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid