Így alakult a mobilgyártók toplistája 2020 elején

0

Kijött a telefongyártók legfrissebb, 2020 első negyedévére vonatkozó toplistája, amely több érdekes fejleményt is hozott. Voltak nagy vesztesek és nyertesek is az elmúlt időszakban.

A Samsung továbbra is az első helyen áll 23%-os részesdéssel, ám a leszállított készülékek számában komoly csökkenés történt, 18,9%-kal rosszabb lett az eredményük, mint egy évvel korábban. A második helyen álló Huawei szintén elég sokat gyengült (17,1%-ot), de még így is 18,9%-os a részesedésük. Az Apple lett természetesen a harmadik, nekik is csökkentek az eladásaik, de kisebb mértékben, így jelenleg a piac 11,8%-a az övék.

Most pedig térjünk át a nagy nyertesekre! A Xiaomi lett a negyedik, mégpedig 6,1%-os növekedés után, így jelenleg 8,9% a részesedésük. A Vivo szintén remekül teljesített, 7%-kal több telefont tudtak eladni, mint 2019 elején, így visszakerültek a TOP 5-be, kiszorítva az Oppót, bár igazából itt csak házon belül megy a csata, hiszen a két márka ugyanahhoz a nagyvállalathoz tartozik.

Fent egyébként az IDC kutatócég eredményi láthatók, de a Canalys szintén kiadta a saját listáját. A mobilgyártók sorrendje náluk is megegyezik, de szerintük sokkal nagyobb mértékben csökkentek az Apple eladásai, a Xiaomi pedig többet nőtt.

Az pedig teljesen normális, hogy az egyes kutatócégek kicsit más eredményre jutnak, hiszen a legtöbb gyártó nem teszi közzé a pontos eladási számait, csak becsült értékek vannak.

Forrás: IDC, Canalys

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid