Érintőtollal és kedvező árral debütált a Huawei MatePad táblagép

0

A Huawei a minap tartott online bemutatóján nem csupán az új Nova 7 modelleket leplezte le, hanem egy vadonatúj táblagépet is prezentált, amelynek jellemzői leginkább a belépőszintet ütik meg, mégis számos érdekes vonása miatt méltó a figyelemre. Ilyen például a mellékelt érintőtoll is, ami nem éppen megszokott kiegészítő abban az árkategóriában, amiben a készülék szerencsét próbál. A most bemutatott MatePad lényegében a MatePad Pro egyszerűsített változata, persze jóval elérhetőbb árcédulával ellátva.

A készülék 10,4 colos megjelenítővel rendelkezik, amin 2000 x 1200 képpont terpeszkedik. Az IPS panel takarásában egy házon belül fejlesztett Kirin 810 chipset zakatol, az energiaellátást pedig egy 7250 mAh kapacitású akkumulátor felügyeli, amelyet 18 wattos adapterrel lehet majd táplálni, mégpedig egy USB-C porton keresztül.

A tableten két 8 megapixeles kamera foglal helyet, a hátoldali autofókusszal, az előlapi fix fókusszal kecsegtet. A MatePad 245,2 x 154,96 x 7,35 mm-es dimenziókkal valamint 450 grammos tömeggel rendelkezik, a külső borítás szerencsére fémből készült.

A legtöbb sajtódokumentum a tabletet mint oktatási eszközt népszerűsíti, hiszen a Huawei számos oktatási célzatú extra funkcióval vértezte fel a masina szoftveres felületét. A készüléket többek között ellátták egy továbbfejlesztett olvasó móddal, ami nem csupán a kék fényt igyekszik szűrni, vagy szimulálja a monokróm megjelenítőket, de figyeli a felhasználó szemének távolságát, valamint annak helyzetét is, és ahhoz igazítja a megjelenített tartalmakat. A Huawei MatePad EMUI 10.1 rendszert futtat, ami natívan támogatja az érintőtollat is mint beviteli eszközt. A korábban már megismert M-Pencil nagy segítség lehet nem csupán rajzolás, de jegyzetelés közben is. Apropó szoftver: a Google szolgáltatásairól most is le kell mondani, de ez már valószínűleg senkit nem ért meglepetésként.

A tablet hangszóróit Harman Kardon munkatársak hangolták, a szerkezetet ráadásul 4 mikrofonnal is ellátták, ez jól jöhet konferenciahívások alkalmával, ami mostanában fontos része lett az oktatásnak a jelenlegi áldatlan állapotok miatt. A készülék kizárólag fehérben kapható, van LTE és Wi-Fi verzió is, a legolcsóbb elérhető konfiguráció már 270 dollárnak megfelelő jüanért bezsákolható Kínában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid