Így működhet a Samsung első kijelző mögé szerelt láthatatlan kamerája

0

Korábban már írtunk arról, hogy bizonyos bennfentesek szerint az első Samsung okostelefon, amely kijelző mögé szerelt előlapi kamerával debütál, a Galaxy Z Fold 3 lehet, illetve arról is volt szó, hogy a következő Galaxy S szériás telefonok esetében le kell mondani erről a fejlesztésről. Most egy új értesülés megerősíti ezt a hírt, illetve enged némi betekintést abba, miként is működhet ez a bizonyos UDC (under display camera, vagyis kijelző alatti/mögötti kamera) modul.

Egy iparági belsős munkatárs szerint a Samsung Display már kifejlesztette a kijelző mögé szerelhető előlapi kamerát támogató képernyőpanelt. A kijelző úgy működik, hogy az egyes pixelek közötti hézagot szélesebbre alakították, így azok között a fény át tud haladni. Persze ez önmagában nem elegendő, spéci algoritmusokra is szükség van, mivel a fény megtörik a panel OLED rétegén.

A technológiát az Oppo villantotta meg először

A kamerát egyébként a Samsung LSI készíti majd, tehát az egész konstrukció abszolút házon belüli fejlesztés lesz. Amúgy csak a kamera feletti részen lesznek nagyobb hézagok a pixelek között, mivel az ilyen jellegű elrendezésnek hatása van a megjelenített képminőségre. A ZTE Axon 20 5G esetében hasonló megoldást alkalmaztak, ezen a makró képen annak a kijelzőjét láthatjátok.

A Galaxy Z Fold 3 várhatóan 2021 harmadik negyedében kerül bemutatásra, ez lesz a következő év második felének nagy dobása Samsung zászlóshajók terén, mivel friss értesülések alapján a Galaxy Note termékcsalád megszűnik jövőre.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid