Így nézhet ki a Samsung Galaxy S10 Lite

0

A Samsung Galaxy S10 széria nagyjából kilenc hónappal ezelőtt debütált, és a dél-koreai gyártó szemlátomást a következő generáció létrehozásán munkálkodik. Egy ideje azonban keringenek olyan pletykák, hogy létezik egy fejlesztés alatt álló készülék, a “Galaxy S10 Lite”, ami a csúcsmobil megfizethető(bb) változata lenne. A legújabb napvilágra került információk és dokumentumok nemcsak a telefon létezését erősítik meg, de megmutatják annak formatervét is.

Az Egyesült Államok szabadalmakkal foglalkozó irodájának köszönhetően tudjuk, hogy a Samsung valamikor október végén benyújtott levédetésre egy okostelefon koncepciót, aminek a külalakja egyszerre merít a Galaxy S10 mobilok, illetve az S9 dizájnjából. Ha nagyon röviden akarnánk összefoglalni, a telefon szemből olyan, mint a Samsung Galaxy S10+, míg hátulról leginkább az S9+-t idézi.

A mobil előlapját egy Infinity-O kialakítású képernyő uralja, melyet vékony keret vesz körül. Az alsó és felső káva némileg vastagabb, mint amit a prémium szegmensben megszokhattunk a Samsungtól, de inkább így spóroljanak a gyártási költségeken, mint a telefon belsejében lévő hardveren, ami teljesen fullos lesz, de egyelőre ne szaladjunk ennyire előre. A megjelenítő képátlója 6,7 hüvelyk, a gyártás során a AMOLED panelt fognak használni, a frontoldalon ráadásul két szelfikamera is helyet foglal. Ezekről még jelenleg nem tudni túl sokat, de állítólag ugyanazok lesznek, mint amelyeket a Samsung Galaxy S10+ esetében felhasználtak, vagyis egy 10 megapixeles normál, valamint egy 8 megapixeles mélységérzékelőt szerelnek fel a Samsung munkatársai.

Ha a készülék valóban olyan lesz, mint a szabadalmi dokumentációban, akkor a hátlapon egy vertikálisan pozicionált kamerakészlettel fogunk találkozni, mely összesen két érzékelőt állít csatasorba, ezek közül az elsődleges 48 megapixeles, ha hihetünk az eddigi szóbeszédeknek. A másodlagos érzékelő 12 megapixel felbontású, ultraszéles látószögű egység lesz, de ez is csak pletyka, nem érdemes készpénznek venni, legalábbis egyelőre.

A Samsung Galaxy S10 Lite egyáltalán nem lesz “lájtos”, már ami a burkolat alatt dolgozó hardvert illeti, ugyanis egy Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet végzi majd a számításokat, nem kevesebb, mint 8GB RAM társaságában, miközben a belső tárhely kapacitása 128 GB lesz, ráadásul utóbbit bármikor bővíthetjük egy akár 512 GB-os micro SD kártya segítségével. Ezek lényegében a hamarosan debütáló Galaxy A91 jellemzői, sokak szerint a két okostelefon egy és ugyanaz, és csupán a régiótól függ, milyen néven kerül a boltok polcaira. Az akkumulátor is több, mint korrekt, a legújabb értesülések szerint 4370 mAh kapacitású teleppel lehet számolni, ami állítólag támogatni fogja a Samsung eszméletlen gyors, 45W-os gyorstöltését. Ha minden igaz, a készüléken már gyárilag Android 10 operációs rendszer fog futni, melyet a One UI 2.0 öltöztet, és lát el extra funkciókkal. Két dologról kell sajnos lemondani, az egyik az 5G modem, a másik pedig a fülhallgató kimenet.

A Samsung Galaxy S10 Lite, vagy akármi is lesz a készülék végső neve, valamikor ebben a hónapban debütálhat, a gyártó elsősorban az ünnepi időszakot igyekszik majd megcélozni vele. Amennyiben ez mégsem következik be, úgy 2020 elején biztosan találkozni fogunk az okostelefonnal, amit az iPhone 11 kihívójának szánnak. Ennek megfelelően az ára valahol 699 dollár körül alakul majd a becslések szerint, habár azt is suttogják, hogy a Samsung egy kedvezőbb árazást választ, és 649 dollárért fogja kínálni az újdonságot.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid