Így számítsd ki egy Pokémon pontos helyzetét

0

Alig több, mint egy hete jelent meg a Pokémon GO, de máris tízmilliók játsszák világszerte. Ha te is közöttük vagy, akkor az alábbi írás erősen ajánlott. Megmutatom, hogy hogyan tudsz a nyomok alapján pontosan behatárolni egy pokémont, hosszas keresgélés nélkül.

Frissítés: kivették a nyomokat a játékból a legutóbbi frissítés során, így ez a módszer jelenleg sajnos nem működik.

A Pokémon GO lényege ugyebár az, hogy minél több ritka és erős állatkát fogjunk be, amihez sok járkálás szükséges. Van több segítségünk is a pokémonok felkutatásában, de a legfontosabb egyértelműen a radar, ami a közelben lévő lények egy részét mutatja. Ezek alatt van 0, 1, 2 vagy 3 nyom, ami a távolságra utal, minél kevesebb a nyom, annál közelebb van az adott pokémon.

pokemon-go-nearby

Mit csinál egy átlag játékos, ha meglát egy olyan pokémont a radaron, ami kell neki?

Elindul valamerre, és ha csökken a nyomok száma akkor tovább megy, ha pedig nő (vagy eltűnik a radarról), akkor vissza fordul, és megpróbál egy másik irányt. Ez a szokásos hideg-meleg keresgélős játék, ami azért nehéz, mert elég sok irányba mehetünk, és így sokáig eltarthat, mire célba érünk.

Így csináld, ha biztosra akarsz menni!

Szinte 100%-os pontossággal meghatározható, hogy merre kell mennünk a kiszemelt pokémonhoz, csak követni kell az alábbi leírást.

Így működnek a nyomok

Így működnek a nyomok

  1. Válaszd ki a radaron a kiszemelt pokémont
  2. Jegyezd fel (vagy meg) a nyomok számát
  3. Indulj el valamelyik irányba egyenesen
  4. Ha megnő a nyomok száma (vagy eltűnik a lény), akkor azonnal állj meg, és fordulj vissza 180 fokban.
  5. Amint visszacsökken a nyomok száma, jegyezd fel a helyet (A), majd menj tovább egyenesen.
  6. Amikor újra megnő a nyomok száma, jegyezd fel megint a helyet (B).
  7. Menj vissza arra a helyre, ami A és B között van félúton, majd fordulj el 90 fokkal. Ekkor pontosan szemben leszel a pokémonnal, vagy éppen háttal neki. Indulj el, és ha csökken a nyomok száma, akkor csak menj tovább, amíg fel nem bukkan a lény, ha pedig nő a távolság (C), akkor fordulj el 180 fokkal és menj visszafelé, amíg célt nem érsz.

Ez a leírás persze egy speciális esetre vonatkozik, de akkor is használható a módszer, ha először csökken a távolság, majd később kezd el nőni. Ha pedig szerencséd van, és egyből jó irányba mész, akkor nincs szükség ilyen trükkökre.

Remélem hasznosnak találtad a cikket. Ha további Pokémon GO tippeket olvasnál, akkor kattints ide (összeszedtem 19 tanácsot, amikkel hatékonyabban játszhatsz és gyorsabban fejlődhetsz).

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, ha pedig hozzáfűzni valód van, írd meg nyugodtan kommentben!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid