Így teljesített a OnePlus Nord a DxOMark kameratesztjén

0

Hosszú éveken keresztül nem dobott piacra középkategóriás készüléket a OnePlus, ám az idei gazdasági változások a vásárlók érdeklődését inkább az olcsóbb, ár/érték bajnok mobilok felé fordította, és erre kiváló felelet volt a OnePlus Nord 5G, illetve az őt követő további Nord modellek. Ami a szóban forgó készülék kameráit illeti, a gyártó célja az volt, hogy közel zászlóshajó színvonalú fotózási képességeket kapjanak, és a DxOMark csapata szerint a vállalat nem is vallott kudarcot ezen törekvéseiben.

A OnePlus Nord összességében 108 pontot kapott a készülékeket vizsgáló szakemberektől, már ami a kamerás képességeket illeti, és ez mindössze egyetlen ponttal kevesebb, mint amennyit a Huawei P20 Pro szerzett pár évvel ezelőtt. Magyarán szólva a közelmúlt prémium készülékeinek kamerás képességeit ma már egy korrekt középkategóriás okostelefon is képes hozni, legalábbis a Nord mindenképpen. Persze azért vannak nála jobbak is a kategóriában, a Pixel 4a például 111 pontot kapott nemrég, a 103 pontos iPhone SE (2020)-at viszont sikerült túlszárnyalnia a OnePlus telefonjának.

A tesztelők szerint a Nord jól teljesít napközben, mind élesség, mind részletesség terén, az autofókusz gyors és megbízható, az expozíció pontos. Ezek igazak a fotózásra és a videózásra egyaránt.

Sajnos a készülék éjszaka már kis túlzással elvérzik, a készített képek rendkívül zajosak lesznek, és ez összességében igaz a videókra is. A fehéregyensúly sem a legjobb a készített képek és mozgóképes felvételek esetében. Sajnos amiatt is pontokat veszített a készülék, hogy nincs megfelelő stabilizálás videófelvételek készítése közben.

Összességében véve és főleg az árat tekintve a telefonnak egyáltalán nincs miért szégyenkeznie, abszolút jól teljesít a múló pillanat megörökítésében. Ha netán részletesebben is érdekelne a DxOMark tesztje a mobilról, akkor kattints bátran erre a linkre!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid