Így tiltakozik a YouTube társalapítója a dislike-ok eltüntetése ellen

0

A Google nemrég bejelentette, hogy megkezdték a dislike-ok számának elrejtését a YouTube-on, ami minden videót kötelező jelleggel érinteni fog. Rengeteg videós szólalt fel ez ellen, és a felhasználók többsége sem támogatja a keresőóriás lépését. A vállalat ráadásul egy nem várt helyről is kritikát kapott, a YouTube egyik eredeti kitalálója szólalt fel, méghozzá nem is akárhol!

Emlékeztek még, hogy melyik volt az első YouTube-videó? A 18 másodperces felvételt Jawed Karim, az oldal egyik alapítója töltötte fel még 2005-ben.

A “Me at the zoo” című történelmi videó a San Diego-i állatkertben készült és Karim az elefántokról beszél rajta. A felvételt már több, mint 200 millióan látták, és természetesen a mai napig elérhető.

A Google felvásárlása óta Karimnak nincs sok köze a platformhoz, azóta is ez az egyetlen videó a felhasználói neve alatt, de most mégis úgy érezte, hogy fel kell szólalnia a dislike-ok eltüntetése ellen, ezért megváltoztatta a videó alatti leírást.

Röviden arról ír, hogy valami nagyon félrement, és a Google bejelentése egyáltalán nem volt őszinte. Azt mondták, hogy a videósok érdekében lépik ezt meg, miközben a tartalomgyártók nagy többsége ellenzi ezt. A dislike-ok révén gyorsan és könnyen ki lehetett szűrni a rossz tartalmakat, és most elveszik ennek a lehetőségét.

Végül ezzel zárja a mondanivalóját:

Az üzleti életben csak egy dolog fontosabb, mint a “Tedd jobbá”. Ez pedig a “Ne b@szd el”.

Az YouTube-alapító írása után rengeteg friss komment érkezett a videóhoz, a hozzászólások száma átlépte a 10 milliót, nagyon sokan támogatásukat fejezték ki, és örülnek, hogy felszólalt a Google lépése ellen.

A keresőóriás hivatalos indoklása szerint egyébként azért tüntetik el a dislike-okat, hogy a kisebb videósokat védjék a “zaklatás” ellen, sokak szerint azonban leginkább a vállalatoknak akarnak kedvezni, akik nem örülnek a jól látható negatív visszajelzéseknek a videóik alatt.

Forrás: YouTube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid