Tesztelték az Exynos lapkával szerelt Samsung Galaxy S22 Ultrát

0

Bár a megjelenés előtti benchmark eredmények nem feltétlenül mutatnak autentikus képet egy adott készülék teljesítményéről – sőt, sokak szerint általában véve sem -, azért érdemes egy pillantást vetni rájuk a legtöbb esetben. Ezúttal a Samsung Galaxy S22 Ultra kerül tesztelésre, mégpedig a Geekbench applikáció révén, és a burkolat alatt Exynos 2200 lapkakészlet teljesített szolgálatot.

A szintetikus teszteket egy olyan készüléken futtatták, amely a már említett processzor mellett 8 GB operatív memóriával rendelkezett. Ahogyan a bevezetőben is írtuk, túl komolyan egyelőre nem érdemes venni ezeket a pontszámokat így a kiadás előtt, mindenesetre a jelenlegiek alapján az Exynos 2200 691 pontos egymagos, valamint 3167 pontos többmagos eredménye a lapkát nagyjából a Google Tensor és a Snapdragon 888 chipekkel teszi egy szintre, és valamivel az iPhone 13 sorozat belsejében szolgálatot teljesítő A15 chipset alá.

A benchmark alkalmazást futtató készülék az SM-S908B modellszámot viseli, tehát nagy valószínűséggel a Galaxy S22 Ultra valamely prototípusáról van szó. Teljesítmény tekintetében egyébként hasonló eredményeket láthattunk az SM-S906B számot viselő okostelefontól, ami pedig a Galaxy S22+ lehet, és ugyanúgy Exynos 2200 hajtja.

Ami magát a Samsung Galaxy S22 sorozatot illeti, az új zászlóshajók nagy valószínűséggel február 8-án debütálnak. Három variáns lesz, egy alapmodell, a Galaxy S22+, valamint a Galaxy S22 Ultra. Ezek 6,06, 6,55 és 6,81 hüvelykes képernyővel jöhetnek, az előbbi két modell esetében Full HD+, az Ultránál pedig QHD+ felbontással. Az alap és a Plus változat egy vadonatúj 50 megapixeles elsődleges kamerát kaphat, amelyet 10 megapixeles, 3x zoommal ellátott egység, valamint egy szintén 10 megapixeles szelfikamera egészít majd ki.

A gyártó tudása legjavát természetesen a Galaxy S22 Ultra modellbe pakolja majd, amely 108 megapixeles elsődleges képrögzítő egységet, valamint a Galaxy S21 kapcsán megismert 12 megapixeles ultraszéles, illetve két, egyenként 10 megapixeles szenzort állít hadrendbe, az előbbi 3x az utóbbi pedig 10x zoomolási képességgel bírhat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid