Így vetne véget a Samsung a notch-őrületnek

0

Remek hír érkezett a Samsung berkeiből, miszerint egy olyan megoldáson dolgoznak, amely egyszer és mindenkorra véget vethet majd a notch uralmának.

Az utóbbi időben minden gyártó azon munkálkodik, hogy minél nagyobb kijelző/előlap arányú készüléket tegyen le az asztalra, és bár láthattunk néhány egyedi megoldást, a legtöbben a notch mellett teszik le a voksukat. A Samsung, úgy tűnik, más irányt képzel el, mivel a hírek szerint nagyon nem tetszik nekik a szenzorsziget.

Szóba jöhetne még a szétcsúsztatás is, és ehhez a jövőben egyre több gyártó nyúl majd, ám állítólag ezt sem szeretné erőltetni a dél-koreai vállalat. Így tehát nem véletlen, hogy kijelző alá építhető szelfikamerán dolgoznak, és a hírek szerint már a prototípus tesztelésénél tartanak. Egyébként egy olyan megoldásról van szó, amelynél konkrétan a kijelző mögött van a kamera, és semmilyen sziget nem látszik. Ezt úgy oldhatják meg, hogy magas képfrissítési rátával rendelkező panelt használnak, ami nagyon gyorsan (szemmel nem látható módon) kapcsolgat ki és be, és az inaktív szakaszoknál lépne működésbe a kamera.

Korai még persze erről beszélni, hiszen még kísérleti stádiumban van a dolog, és 2020 előtt biztosan nem találkozunk majd vele. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a Galaxy S11-ben debütálhat, ha pedig elcsúszik a projekt, akkor egy évvel később, a Galaxy S12-ben láthatjuk majd.

A keretnélküliségre való törekvés tehát még egy jó darabig biztosan prioritást élvez majd a gyártóknál, de ha megnézünk egy 2-3 éve megjelent mobilt, akkor láthatjuk, hogy mostanra hatalmas fejlődést értek ezen a téren. A következő nagy dobáshoz már szükség lenne egy ilyen újfajta szenzorra, és jól tudja ezt a Samsung is. Ha sikerülne elsőnek kifejleszteniük ezt a megoldást, akkor egész biztosan nagyot kaszálnának, mivel utána hatalmas pénzeket fizetnének a gyártók, hogy ők is használhassák az újítást.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid