Ilyen az ideális okostelefon?

0

A OnePlus az elmúlt hetek során egy közvélemény-kutatást tartott, amelyben arról faggatták a felhasználókat, hogy számukra milyen az ideális okostelefon. Érdekes válaszok születtek, érdemes kielemezni az eredményt.

A OnePlus a tökéletes kijelzővel kezdte közvélemény-kutatását. Itt a kérdések a felbontásra, a méretre és a képernyő-technológiára vonatkoztak. Meglepő módon már itt kikerült az egész teszt legnagyobb győztese: a felhasználók 77.2%-a AMOLED megjelenítőt szeretne a mobiljába LCD helyett.

A következő kérdés is elég egyértelmű eredményt hozott, a Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontás ugyanis a vásárlók 53%-ának bőven elegendő, nem vágynak 2K-ra vagy 4K-ra. Végül, de nem utolsó sorban megtudtuk azt is, hogy manapság az 5.5 colos megjelenítők a legkedveltebbek, legalábbis a OnePlus rajongóinak körében.

Térjünk rá a funkciókra. Itt 10 lehetőség közül lehetett mindössze hármat választani, ezért az eredmény könnyen eltérhet a valóságtól. Mindenesetre kiderült, hogy a legtöbb júzer ujjlenyomat-olvasót, vízállóságot és bővíthető tárhelyet szeretne telefonjába. Pech, hogy manapság ezek közül csak az első igazán divat.

oneplus infografika

A kamerák terén ennél már jobb a helyzet, a vásárlók egyre gyakrabban megkapják, amit szeretnének: optikai képstabilizátor, lézeres autófókusz, HDR (széles dinamikatartomány) és manuális mód. A piacon elérhető legjobb kamerát viszont mindössze az emberek 33%-a igényli egy mobil vásárlásakor.

A következő egy igen érdekes kérdés volt, ugyanis a vásárlóknak a kedvenc indítóapplikációjukat kellett kiválasztani. A győztes nem meglepő módon Nova Launcher lett, amiről nemrég mi is írtunk. Ez az egyik legmagasabban értékelt ilyen alkalmazás a Play Áruházban.

Végül még néhány érdekesség: felhasználók 71.8%-a szeretne kifejezetten hosszú üzemidőt, 71,5%-a fémhátlapot, és 53,9%-a csúcskészülékhez méltó specifikációkat.

A kutatás egyébként egyáltalán nem nevezhető reprezentatívnak, hiszen a OnePlus a saját rajongóit kérdezte meg, az ő véleményük olvasható ki az eredményekből.

OnePlus

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid