Ilyen fotót készít a Huawei P30 Pro periszkópos zoom kamerája

0

Most már hivatalosan is elismerte a gyártó, hogy a Huawei P30 Pro egy spéci zoom kamerát kap, és egy érdekes fotó is napvilágra került, ami állítólag ezzel készült.

A Huawei globális marketingvezetője, Clement Wong egy interjúban elárulta, hogy a P30 Pro egy különleges, periszkópszerű telefotó kamerával bír majd, ami extrém nagyításra lesz képes. Ennek a pontos mértékét nem fedte fel, de korábbi hírek szerint 5x-ös optikai és 10x-es hibrid zoomra számíthatunk. Az alábbi fotót pedig a vállat vezére, Richard Yu posztolta korábban egy kínai közösségi oldalra, és bár a vízjel egy részét szándékosan kitakarták, így is kikövetkeztethető a lényeg: “Huawei P30 Pro” és “Leica Quad Camera”.

Aki próbált már Holdat fotózni okostelefonnal, az tudja, hogy szinte lehetetlen ilyen képet készíteni, amin ennyire jól kivehetőek a részletek. A Huawei azonban a periszkópos megoldásával minden eddiginél nagyobb veszteségmentes zoomot hozhat, ami teljesen új szintre emeli a telefonos fotózást.

Ez itt a fenti képen már a Huawei P30 Pro, és jól látszik, hogy az alsó (a képen bal oldali) egységet négyzetes keret veszi körbe. Ez lehet a periszkópos zoom kamera, ami minden bizonnyal hasonlóan működik majd, mint az Oppo nemrég bemutatott technológiája.

Az Oppo már régóta dolgozik ilyen megoldáson, és az MWC-n demonstrálták is a technológiát, ám egyelőre csak prototípus szinten létezik ilyen telefonjuk. Így ha nem sietnek, akkor a Huawei megelőzi őket, hiszen a március 26-án bemutatkozó P30 Pro már egy valós termék lesz, ami a felhasználókhoz is eljut.

A Holdas fotóra egyébként a Huawei frissen kiadott előzetes videójában is utalnak:

Forrás: AndroidCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid