Ilyen lehet a Huawei P40 Pro kamerarendszere

0

Azt eddigi is lehetett sejteni, hogy a Huawei új csúcsmobilja elég durva kamerákat kap, most viszont pontosabb részletek is kiderültek egy ismert szivárogtató jóvoltából.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy P40 mellett valószínűleg kétféle P40 Pro is lesz, egy normál és egy spéci kiadás. Utóbbinak még nem ismert a végleges neve, de most erről lesz szó. Ez lesz a legdurvább modell, ami a Galaxy S20 Ultrával kelhet majd versenyre.

A telefon hátlapján 5 kamera lesz, amelyekből a fő érzékelő egy óriási, 1/1,28 colos Sony IMX700. Ez RYYB pixelelrendezéssel és 52 MP-es felbontással bír, és nem mellesleg az eddigi legnagyobb fizikai méretű szenzor lehet, amit okostelefonba szereltek. (Eddig a Samsung 108 MP-es, 1/1,33 colos kamerája volt a legnagyobb.)

Huawei P40 Pro spéci verzió

Az ultraszéles látószögű kamera sem, tűnik gyengének, ez egy 40 MP-es Sony IMX650 szenzort használ majd, ami szintén hatalmas méretű, 1/1,5 colos.

Lesz továbbá egy 3x telefotó kamera, illetve egy másik, ami a periszkópos megoldással 10x optikai zoomra lesz képes. Az ötödik szenzor pedig egy ToF mélységérzékelő lehet.

Az említett kamerákon kívül a hátlapi kitüremkedésben találjuk még a LED villanókat, a színhőmérséklet érzékelőt, valamint egy mikrofont.

Az alap P40 Pro kamerarendszere sok mindenben megegyezik majd, de egy kamerával kevesebb lesz rajta. Valószínűleg a 3x telefotó kamera marad ki, és lehetséges, hogy a periszkópos megoldás egy kicsit gyengébb lesz (10x helyett 5x zoom esetleg).

Huawei P40 Pro alap verzió

A Huawei P40 széria egyébként március 26-án debütál Párizsban, és minden bizonnyal lehet majd élőben nézni az eseményt YouTube-on.

Via HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid