Ilyen lesz az új Huawei csúcsmobil, kiszivárgott a Mate 40 Pro!

0

Megérkeztek az első hitelesnek tűnő sajtóképek a Huawei Mate 40 Pro készülékről, és ezekkel együtt a főbb specifikációk is kiszivárogtak. Nézzük, mivel készül a hányattatott sorsú kínai gyártó!

Először meg kell jegyezni, hogy a múltkor már volt egy kép valamelyik Mate 40 modellről, amely nyolcszög alakú kamerakialakítást mutatott. A mostani anyagokon eltérő dizájn látható, tehát a korábbi vagy nem volt valódi, vagy pedig egy másik kiadás szerepelt rajta. (A legvalószínűbb az, hogy a korábbi képen a Pro+ modell volt látható.)

Ezúttal viszont biztosan a Huawei Mate 40 Pro szerepel a képek, hiszen egy megbízható német weboldaltól származnak, amely már számtalanszor leplezett le telefonokat jóval a bemutató előtt. Íme a dizájn:

Az előlapon egy 6,76 colos 2772×1344 pixeles OLED kijelző lesz erősen hajlított szélekkel.

A képfrissítésről egyelőre nem esett szó, de minden bizonnyal nagyobb lesz, mint 60 Hz. A nagy, kapszulaszerű kamerakivágás pedig továbbra is marad a dupla szelfikamera miatt. Elölről egyébként szinte teljesen úgy néz ki a mobil, mint a P40 Pro.

Az új modellben a Kirin 9000 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, ami a gyártó saját fejlesztésű 5 nm-es csúcshardvere beépített 5G modemmel. Ez még a Snapdragon 865+-nál is erősebb lesz, a gond csak az, hogy az amerikai tiltások miatt már nem készülhetnek újabb Kirin chipek, amik így korlátozott számban állnak a Huawei rendelkezésére.

A hátlapon kör alakban találjuk a kamerákat, amelyekből a fő szenzor egy 50 MP-es egység lesz f/1.9-es rekeszértékű lencsékkel és 8K videófelvételi lehetőséggel. Ehhez jön egy 20 MP-es ultraszéles látószögű kamera, valamint egy 12 MP-es zoom kamera, utóbbi állítólag 5x-ös optikai nagyításra lesz képes, ugyanakkor sajnos nem egy periszkópos megoldásról van szó.

Említést érdemel még az akkumulátor, ami 4400 mAh-s lesz, és támogatni fogja a 65W-os gyorstöltést. Emellett természetesen kapunk vezeték nélküli töltést is, és persze fordított vezeték nélküli töltést.

A Huawei Mate 40 mobilok bemutatóját október 22-én tartják, és a készülékek Android 10 alapokon futó EMUI 11 felülettel érkezhetnek, természetesen HMS-sel, Google-szolgáltatások nélkül.

Forrás: WinFuture

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid