Rekordgyors vezeték nélküli töltéssel rukkolt elő a Xiaomi

0

A Xiaomi már így is az élen jár, ha a szupergyors vezeték nélküli töltőkről van szó, jelenleg is kapható egy 55 wattos indukciós pad, ami a kínai gyártó mérnökeinek tudását dicséri. A hazánkban is rendkívüli népszerűségnek örvendő a vállalat most emelte a tétet, és a világ elé tárta legújabb, 80 wattos vezeték nélküli töltőjét, amelynek még 20 perc sem kell, hogy egy okostelefont teljesen újratöltsön.

A cég alelnöke megosztott egy videót, amelyben ez a vadonatúj vezeték nélküli töltő kapta a főszerepet. A felvétel alapján már tudjuk, hogy az újdonság nem sokban különbözik attól, amelyet már be lehet szerezni. A Xiaomi rangos munkatársa azt is állítja, hogy a töltő világrekordot döntött, mivel kétszer olyan gyors, mint a 40 wattos Huawei SuperCharge Wireless Stand.

Ha emlékeztek, az 55 wattos Xiaomi gyorstöltő augusztusban került bemutatásra, mégpedig a Mi 10 Ultra társaságában, ami egy ízig-vérig zászlóshajó, és a tesztek szerint a burkolata alatt található 4500 mAh kapacitású akkumulátort teljes lemerülésből 26 perc alatt lehet 100 százalékra tölteni vezeték nélkül.

Visszatérve az újdonságra, a Xiaomi kifejlesztett egy még hatékonyabb vezeték nélküli töltő architektúrát egy dedikált chippel és egy teljesen független tekercsrendszerrel, hogy az egészen elképesztő 80 wattos töltési sebesség elérhető legyen. Az okostelefonon belül többpólusú MTW csatlakozók és két 6C szériás akkumulátor teszik lehetővé ezt a töltési sebességet, no meg persze bizonyos szoftveres optimalizációk. A legjobb az egészben az, hogy az ilyen módon töltött akkumulátorok még az ipari szabványnak megfelelő 800 ciklus után is képesek az eredeti kapacitás 90 százalékát biztosítani. Magyarul a villámgyors sebesség nem nyírja ki az aksit.

A vezeték nélküli töltő képességeit demonstráló videóban látható okostelefon kinézetre tisztára olyan, mint egy Mi 10 Ultra, legalábbis erre utalnak a képernyő hajlított szélei, és a bal felső sarokban található kivágásba integrált előlapi kamera. Ugyanakkor a felvételen egy 4000 mAh kapacitású akkumulátort emlegetnek, tehát a készülék nagy valószínűséggel valami prototípus. Nem volna cseppet sem rossz, ha a technológia a következő zászlóshajóval már debütálna, amely vélhetően a Mi 11 Pro lesz. A csúcsmobilt várhatóan 2021 első hónapjaiban mutatják be a Xiaomi munkatársai.

Ez is érdekelhet:

 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid