Ilyen lesz a Huawei új csúcslapkája, ami a Mate 10-ben debütál

0

Volt már ezelőtt is szó a Huawei saját fejlesztésű mobilprocesszoráról, de a most kiszivárgott értesülés lehet a legpontosabb leírás, ami a Kirin 970-et illeti. A Huawei Mate 10 belsejében szolgálatot teljesítő chipsetről a Weibo közösségi oldalán rántották le a leplet. 

A HiSilicon által fejlesztett lapka 10 nanométeres gyártási eljárással készül, és az október 16-án bemutatásra kerülő Mate 10 belsejében fog először a nagyérdemű előtt szerepelni.

A lapkában egy nyolcmagos processzor dolgozik, ami az ARM 64 bites architektúrájára épül. Négy darab Cortex-A73 mag található benne, amelyek egyenként 2.8 GHz-es órajelen ketyegnek, valamint szintén négy Cortex-A53 mag, amelyek frekvenciája egyelőre nem ismert. Az LPDDR4 memória órajelét viszont felfedték: 1866 MHz lesz, a grafikus gyorsítást pedig egy Mali-G72 MP8 végzi.

Az új értesülés értelmében a lapkához tartozó LTE modem támogatni fogja a Cat.12 sebességet, de természetesen minden zászlóshajóhoz méltó kapcsolódási metódust ismerni fog a chipset. Magát a lapkát a TSMC csarnokaiban fogják gyártani.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid