Íme a legnagyobb mobilos processzormárkák friss toplistája

0

A mobilgyártók rangsoráról rendszeresen beszámolunk, most azonban egy ritkábban látott toplista érkezett, a Counterpoint Research ugyanis azt vizsgálta, hogy milyen márkájú processzorok a leginkább elterjedtek az okostelefonok világában.

Azt már az elején érdemes leszögezni, hogy itt most a konkrét márkákról van szó, nem a gyártásról, ez utóbbi ugyanis két vállalat között oszlik meg (Samsung és TSMC).

A legtöbb mobilban Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik, ami egyáltalán nem meglepő, az ő chipjeik a legismertebbek és a legkedveltebbek az androidos vonalon. Egész pontosan a 2019-ben eladott készülékek 33,4%-ában volt az amerikai vállalat által tervezett hardver. A második helyen pedig 24,6%-kal a tajvani MediaTek áll, amely az utóbbi időszakban igen korrekt lapkákat dobott a piacra.

A harmadik helyen a Samsung áll az Exynos chipekkel, amelyek a mobilok 14,1%-ában teljesítettek szolgálatot tavaly. Nem csak Samsung készülékekben, hanem egyes Meizu és Vivo telefonokban is megtalálhatók ezek a lapkák. Egyébként az elmúlt időszakban rengeteg kritikát kapott a gyártó az Exynos processzorok miatt, mert jelentősen alul maradnak a Qualcomm hasonló megoldásaival szemben, nemrég petíció is indult emiatt.

A negyedik helyen az Apple chipsetjei állnak 13,1%-kal, miután a Samsung beelőzte őket az elmúlt évben, az ötödik pedig a Huawei a Kirin lapkákkal, de ennél pontos számot sajnos nem kaptunk.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid