Új képernyő jön az Instagramra, kötelező lesz megadni a szülinapodat

0

A Facebook egy közleményben jelentette be, hogy be fogják kérni az Instagram-felhasználók születési adatait, mégpedig “a kiskorúak védelme érdekében”. Akik pedig nem a valós időpontot adják meg, azokat egy fejlett algoritmussal igyekeznek majd kiszűrni.

A Facebook szinte minden adatunkat tudja, talán még nálunk is jobban, azon sem lepődnénk meg, ha a kutyánk vagy macskánk születésnapját is számon tartanák. De úgy néz ki, hogy a vállalathoz tartozó Instagram adatbázisa egy kissé még hiányos, ezért azoknál a felhasználóknál, akik eddig nem adták meg a születési idejüket, egy új képernyő fog megjelenni (pontosabban sokaknál már fel is bukkant).

Az Instagram arra biztat, hogy adjuk meg a születési dátumunkat, és bár eleinte lesz arra lehetőség, hogy a “Később” opciót válasszuk, előbb-utóbb kötelező lesz, ha minden tartalmat el szeretnénk érni a közösségi oldalon. A folyamat már megindult, most is lehet találkozni a fenti képernyőkkel, de lehetséges, hogy még nem minden régióban.

A Facebook tisztában van vele, hogy sokan nem a valódi adataikat adják meg, ezért készítettek egy algoritmust, ami kiszűri a kamu születési dátumokat mesterséges intelligencia segítségével. Ehhez rengeteg mindent felhasználnak, például az ismerőseid által küldött szülinapi köszöntéseket. Ha valakinél úgy találják, hogy nem stimmel valami, akkor kérni fogják a születési dátum igazolását.

Mindezt a Facebook állítólag a kiskorúak védelme miatt teszi, de hozzáteszik, hogy a “felhasználói élmény fokozására” is felhasználják a bekért adatokat, amibe minden bizonnyal a hirdetések megjelenítése is beletartozik.

Forrás: Facebook, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid