Kiderült, mikor jön a Windows 11, de az Android appok támogatása egyelőre nem lesz benne

0

A Microsoft végre hivatalosan is bejelentette a Windows 11 pontos megjelenési dátumát, ami október 5-e lesz. A Windows új változatával azért foglalkozunk ennyit, mert az előzetes hírek alapján képes lesz futtatni az Android alkalmazásokat is, igaz, némi korlátozással, ám ez még így is egyike az új operációs rendszer legmenőbb vonásainak. Rossz hír, hogy ha pont emiatt vártad a rendszert, akkor kénytelen leszel várni még, mert a lehetőség kimarad a Windows 11 első változataiból.

Az október 5-én megjelenő Windows 11 még nem tartalmazza az Android applikációk natív támogatását – jelentette be a Microsoft a premier dátumával egyetemben. Hogy ez a funkció flottul működjön, a következő hónapokban tesztelni fogják azt a Windows Insider program keretein belül. Magát az operációs rendszert is ezen a módon tették és teszik próbára most is a felhasználók bevonásával, így ha vannak hibák, azokat a megjelenés előtt még ki lehet küszöbölni.

A jogosult számítógépek tehát a már említett napon frissíthetnek az új rendszerre, illetve október 5-től kezdik árulni azokat a PC-ket, amelyek már gyárilag Windows 11-et futtatnak. Bár az Android alkalmazásokat nem lehet még feltelepíteni a rendszerre, a Microsoft biztosított mindenkit, egy rakás, a nagyközönség elé tárt opció viszont részét képezi majd a szoftveres ökoszisztémának, már a legelső napon. Megkapjuk az új dizájnt, a megváltott Start menüt, ott lesz a Teams integráció, és még egy csomó minden.

Aaron Woodman, a Windows marketingért felelős igazgatója azt nyilatkozta, hogy az Intel és az Amazon együttműködésével fejlesztett Android applikáció-támogatás tesztelése a következő hónapokban indul, és hangsúlyozta, hogy mindez azért történik, mert a Windows 11 bevezetése fokozatos és kimért megközelítésben fog történni. Így elsőre a hír tehát csalódást jelenthet azok számára, akik már nagyon várták ezt a funkciót, de így tagadhatatlanul sokkal jobban járunk hosszú távon. Az Android alkalmazások natív támogatását valamikor 2022-ben adhatják hozzá a Windows 11 képességeihez.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid