Bejelentették az új Facebook Messengert, teljes átalakulás jön

2

A Facebook a szokásos évi F8 fejlesztői konferenciáján bejelentette a Messenger Platform 2.0-t, ami rengeteg újítást hoz a funkciókban már amúgy sem szűkölködő alkalmazásba.

Ha eddig is zavartak a Messenger “apróbb” újításai, akkor ezek után a hajadat fogod tépni, mert annyi minden változik, hogy azt felsorolni sem egyszerű. De azért nézzük meg röviden mire számíthatunk!

A főoldalon megjelenik majd egy Discover, azaz Felfedezés tab, ami rengeteg dolgot rejt. Helyet kap itt egy kereső, és tudunk válogatni a különböző bővítmények, illetve chatbotok között. Ezzel leginkább a cégeket próbálják közelebb hozni a felhasználóhoz, azaz nyilvánvalóan üzleti érdekek lapulnak az újítás mögött.

Discover tab on Messenger

Közzétette: Messenger – 2017. április 17.

Jönnek a chat bővítmények is, ami annyit jelent, hogy különféle szolgáltatásokat, appokat tudunk majd a Messengeren belül elérni. Megoszthatjuk például kedvenc számainkat egy-egy ismerőssel vagy csoporttal a beépített Spotify segítségével. A cél, hogy egyre több mindent el tudjunk végezni a Facebook csevegőjén belül, ne kelljen kilépni és másik alkalmazást indítani.

Chat Extensions on Messenger

Közzétette: Messenger – 2017. április 17.

Korábban írtunk már a Facebook saját virtuális asszisztenséről, ami egyszerűen csak M néven fut. A Messenger 2.0-ban ez is megújul, és még inkább beépül az alkalmazásba. Ennek egyébként annyi a lényege, hogy folyamatosan figyeli a beszélgetéseket a mesterséges intelligencia, és különböző válaszlehetőségeket javasol, illetve felajánl különböző funkciókat az adott üzenet alapján. Ha például egy találkozót beszélünk meg, akkor azt egyből el lehet menteni a naptárba, ha pedig kajáról van szó, akkor azonnal tudunk ételt rendelni.

M & Delivery.com

Közzétette: Messenger – 2017. április 17.

Frissül a játékok szekció is, ami egyébként nálunk még mindig nem elérhető, pedig már régen bemutatták. Itt a legnagyobb újítás a Rich Gameplay, ami lehetővé teszi, hogy körökre osztva versenyezzünk a beszélgetőpartnereinkkel különböző játékokban, így nem kell egyszerre játszania a feleknek.

Introducing New Rich Gameplay

Közzétette: Messenger – 2017. április 17.

A korábban bevezetett QR-kódokat nem sokan használják, de a Facebook most megint tesz velük egy próbát. Ezúttal inkább az üzleti felhasználás áll a középpontban (ki gondolta?). Ha például bemegyünk egy boltba, és leolvassuk egy plakátról a QR kódot az alkalmazás segítségével, akkor egyből megjelenhetnek például az üzlet aktuális akciói. Persze rengeteg más lehetőséget is magában rejt ez a funkció.

A fent említett újítások még csak kis számú felhasználónál jelentek meg, leginkább az Egyesült Államokban, de később világszerte elérhetőek lesznek a Messengerben. Egyébként nálam pont tegnap változott az app, megújult a csevegés szövegmezője (pontosabban a teljes alsó sáv), de ez semmi ahhoz képest, ami még jönni fog…

forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid