Itt a legjobb kamerával szerelt mobilok toplistája

5

Az okostelefonok kameráját nem egyszerű egyértelműen rangsorolni, de azért vannak elég komoly tesztek ezzel kapcsolatban. Nézzük, hogy mely csúcsmobilok rendelkeznek a legjobb fotózási és videózási képességekkel!

A DxOMark rendszeresen teszteli a friss készülékek kameráját, mégpedig rendkívüli alapossággal. Rengeteg szempontot vesznek figyelembe, és ezek alapján végül megállapítanak egy összpontszámot 1 és 100 között. Természetesen a legújabb csúcsmobilok sem kerülhették el a sorsukat, és megkapták a saját értékelésüket. Itt láthatod a jelenlegi toplistát:

mobil-kamera-toplista

A Sony mindig is remek szenzorokat gyártott, ám eddig a Z-széria nem volt túlzottan kiemelkedő fotózás terén. Az Xperia Z5-tel azonban fordult a kocka, az új csúcsmodell rögtön az első helyre ugrott a 87 pontos eredményével. Nem sokkal lemaradva a második helyen a Galaxy S6 edge áll, aminek a kamerája ugyebár megegyezik a sima S6-éval.

A harmadik helyre egy másik újdonság, a Huawei Nexus 6P került, ami 84 pontjával minimálisan megelőzi az LG G4 83 pontos eredményét. Ezeken kívül a Note 4 fért még bele a top 5-be. Az új Note 5-öt ugyan még nem tesztelte a DxOMark, de ez minden bizonnyal az S6-hoz áll a legközelebb.

Az új iPhone-ok állítólag szintén nagyon jó kamerával rendelkeznek, de ezen a ranglistán csak a 10. helyre fért fel a 6S, amelynek a kerekített pontszáma megegyezik a tavalyi almás mobilokéval.

DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid