Itt az Alcatel 1X, egy olcsó Android Go mobil 18:9-es kijelzővel

0

Megjelent Európában az Alcatel 1X, amely az első olyan Android Go mobil, ami 18:9-es kijelzőt kínál 100 euró alatt.

Az Alcatel 1X-et még februárban mutatták be az MWC-n, majd egy hosszabb előrendelési időszak után most megjelent Európában. Egy belépőszintű mobilról van szó, amely 5.34 colos, 18:9-es FullView IPS kijelzőt, MediaTek MT6739 chipsetet, 16 és 8 MP-es kamerákat, illetve 1 vagy 2 GB RAM-ot és 16 GB bővíthető belső tárhelyet kínál. Az akkumulátor pedig 2460 mAh-s, ami a takarékos hardverrel és szoftverrel párosítva valószínűleg tisztességes üzemidőt eredményez.

A mobil fő érdekessége az Android Oreo (Go Edition) névre hallgató szoftver, ami kifejezetten a gyengébb hardverrel szerelt telefonokra készült, így bőven elég neki a belépőszintű 4 magos chipset, valamint akár 1 GB RAM is. Az Android Go jól gazdálkodik a különböző erőforrásokkal, így kevesebb tárhely, memória, valamint adatforgalom is elegendő a zökkenőmentes működéshez. Vannak ráadásul külön erre a rendszerre fejlesztett takarékos Go alkalmazások (Google Go, Google Maps Go, Gmail Go, stb.).

Az Alcatel 1X már elérhető Európa egyes országaiban 99 eurós áron, és hazánkban is meg lehet venni 30.000 Ft alatti összegért. További információk az Alcatel oldalán.

Forrás: Alcatel

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid