Mégsem lesz új Sony Xperia tablet

0

A Sony sem tegnap dobott utoljára piacra tableteket, az utolsó ilyen próbálkozás a Sony Xperia Z4 Tablet volt. Nemrégiben mi is hírt adtunk arról, hogy a japán vállalat tervezi újraéleszteni ezt a termékkategóriát, mi több, egyenesen két készüléket fejleszt egy időben. A legújabb értesülések azonban szomorúan számolnak be arról, hogy a Sony a projektet véglegesen jegelte.

Az egyik masina Sony Xperia Z5 Tablet lett volna 10 colos megjelenítővel, míg a másik a Sony Xperia Z5C Tablet, egy kisebb nyolc hüvelykes képernyővel ellátott gépről van szó egyébként. A japánok korábbi tablet gyártási szokásai alapján valószínűleg Qualcomm Snapdragon 835, esetleg 845 dolgozott volna a táblagépek belsejében. Az egészből sajnos nem lesz semmi, a Sony a döntést állítólag az Xperia XZ2 okostelefonszéria gyenge eladási számai miatt hozta. Úgy gondolják, jobb ha nem vonják el a figyelmet az okostelefonokról egy másik termékcsoporttal, feltéve, ha hihetünk ezen értesülések forrásainak.

Ha emlékeztek, a Sony nemrégiben bejelentette, hogy szeretnék ismét jól profitálóvá tenni okostelefonos iparágukat, a terveik szerint ez 2020-ra meg is valósulhat. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a táblagépes piac nagyon telített, a Sonynak komoly kihívókkal kellene szembenéznie, és sem az Apple, sem a Samsung nem lenne könnyű ellenfél. Ha pedig hozzávesszük, hogy összességében milyen mélyrepülésben vannak a tablet eladások világszerte, érthető, hogy a japánoknak nem sok kedve van visszatérni ebbe a szegmensbe.

Szerencsére úgy általában véve a Sonynak nem áll szándékában feladni a telekommunikációs iparágat, korábbi nyilatkozatok alapján szeretnének az 5G technológiákra fókuszálni. Elképzeléseik szerint így visszatérhetnek az okostelefonos világ fősodrába.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid