Itt az új, kétszer olyan gyors USB szabvány

0

Hivatalosan is bejelentették a legújabb USB szabványt, a 3.2-es verziót. Az új kapcsolódási metódus félelmetesen gyors adatátvitel sebességgel kecsegtet, ami akár 20 Gbps is lehet. Ez a gyakorlatban azt jeleni, hogy 2500 MB-nyi adat haladhat át rajta másodpercenként.

Az újdonság kétszer olyan gyors, mint a második generációs USB 3.1, és kizárólag USB-C kábelekkel lesz használható. A megszokott A/B csatlakozókban történetesen nincs elég vezeték ahhoz, hogy ennyi adatot mozgassanak. A legjobb az egészben az, hogy nem kell majd megválni korábbi USB-C-s tartozékainktól, ha használni szeretnénk az új adatátviteli szabványt. Persze van némi hátulütő.

Ha az adott USB-C vezeték képes 10 Gbps sebességre – ez lényegeben az USB 3.1 Gen 2 -, akkor kompatibilis lesz az újonnan bejelentett megoldással is. Sajnos azonban ehhez új eszközök, és frissített környezet is szükséges, tehát a visszafelé kompatibilitás ez esetben nem jelent megnövelt sebességet.

Szerencsére a fentiek a felhasználók számára 2019-ig nemigen okozhatnak valódi problémát, hiszen a specifikációk véglegesítése után a gyártóknak szüksége lesz némi időre, hogy az USB 3.2 széles körben elterjedhessen.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid