Itt a fizetős Facebook, megjött Magyarországra is

0

Mostanában egyre többször lehetet hallani arról, hogy a Facebook egy fizetős, havidíjas konstrukciót készül bevezetni, hogy megfeleljen az EU-s irányelveknek. Nem olyan régen a hivatalos bejelentés is megtörtént, most pedig már Magyarországon is elkezdett megjelenni az előfizetéses opció.

Az EU-s előírások szerint az olyan nagy közösségi oldalaknak, mint a Facebook vagy az Instagram, lehetőséget kell kínálni a felhasználóknak, hogy kikapcsolják a követést és a személyre szabott hirdetéseket. A Meta ezt meg is teszi, de nem ingyen, elő kell fizetni.

Már a magyar felhasználók többségénél is megjelent az üzenet, amiben egy választási lehetőséget kínál a közösségi oldal. Használhatjuk továbbra is ingyenesen a Facebookot (és az Instagramot), ebben az esetben marad a követés és a hirdetések, vagy pedig előfizethetünk a reklámmentes élményre.

A fizetős opció 9,99 euróba (~3800 Ft) kerül havonta, de csak akkor, ha asztali böngészőben állítjuk be. Mobilon 30%-kal drágábban tudunk előfizetni a Google és az Apple jutaláka miatt.

Ha valaki előfizet, akkor annak 2024. március 1-ig az összekapcsolt fiókjaira is vonatkozni fog a reklámmentesség, később viszont minden plusz Facebook vagy Instagram fiókért további 6 eurót kell fizetni havonta.

Te elő fogsz fizetni, vagy pedig maradsz az ingyenes használatnál?

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid