Itt lehet jelezni a Facebooknak a letiltott fiókokat!

0

Az elmúlt napokban egy elég komoly tiltási hullám söpört végig a Facebookon, amelynek azóta sem tudni az okát, és egyelőre megoldás sincs. Az egyetlen, amit az érintett felhasználók jelenleg tehetnek – a várakozáson kívül -, hogy jelzik a közösségi oldal felé, hogy tévedésből lett tiltva a fiókjuk.

Mivel tömeges problémáról van szó (akár több tízezer érintett is lehet Magyarországon), remélhetőleg a megoldás is tömeges lesz, és egyszer majd visszaállítják a tiltott fiókokat. Van azonban a Facebooknak egy oldala, ahol lehet jelezni a dolgot:

A linkre kattintva meg kell adnod a bejelentkezéshez használt email címed vagy telefonszámod, majd a teljes neved. A Facebook továbbá valamilyen azonosító okmányt is kér.

Ha elküldöd a megfelelő adatokat, akkor az ígéretek szerint a Facebook moderátorai felülvizsgálják a törlést.

DE! Fontos tisztában lenni azzal, hogy ez most nem egy normál eset, tömegesen történtek tiltások, nem 1-1 tévedésről van szó. Valószínűleg valamilyen rendszerszintű hiba áll a háttérben, így nem feltétlenül szükséges a kitöltéssel bajlódni. Alapesetben is sok időbe telhet, mire egy-egy ilyen bejelentést felülvizsgálnak, szóval gondoljunk bele mi lesz most, amikor hirtelen sok ezer fiók került tiltásra. A Facebook állítólag már dolgozik a megoldáson, reméljük hamarosan lesz fejlemény az ügyben, és mindenkinek visszaállítják a fiókját, külön kérés/bejelentés nélkül.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid