Visszavásárlást ígér a Huawei, ha gond lenne a Google vagy a Facebook appokkal

0

Azt már az elején érdemes leszögezni, hogy a címben említett promóció nem vonatkozik hazánkra (de akár nálunk is lehet hasonló a későbbiekben), ennek ellenére érdemes elolvasni, lesznek benne olyan infók, amelyek minden felhasználót érintenek.

A hír röviden: a Huawei a Fülöp szigeteken indított egy érdekes akciót, amelynek keretein belül garanciát vállal arra, hogy a Google alkalmazásai (Play Áruház, Gmail, stb.), illetve a legnépszerűbb közösségi appok (Facebook, Messenger, Instagram, stb.) a későbbiekben is működni fognak a gyártó készülékein. Amennyiben nem így lenne, a vásárlástól számított két évig visszaveszik az eszközöket az eredeti áron.

Ez egy jópofa promóció, és teljesen érthető, hogy ilyennel próbálkozik a Huawei, hiszen a rosszul fogalmazott, pontatlan hírek, vagy a túlzó címek miatt sokan juthatnak arra a következtetésre, hogy ezek valós veszélyek. Pedig ilyesmiről szó sincs, számtalanszor leírtuk már mi is, hogy az intézkedések jó része nem érinti a már kiadott készülékeket. Ha most vesz valaki Huawei mobilt vagy tabletet, azon egész biztosan használhatóak lesznek a későbbiekben is a Google szolgáltatásai, illetve az olyan népszerű appok, mint például a Facebook.

Ez az egész akció tehát kicsit olyan, mint amikor a Samsung 10 év beégés elleni garanciát vállal a QLED tévéire, miközben azok a technológiából fakadóan nem is tudnak beégni (a hasonló név ellenére nem OLED, hanem LCD panelre épülnek). A különbség annyi, hogy a Huawei esetében teljesen érthető tűzoltásról van szó.

A kínai gyártó tehát igyekszik visszanyerni a felhasználók bizalmát, de ez nem lesz egyszerű. Bár szóban és írásban rengetegen kiállnak a vállalat mellett, azért ha vásárlásról van szó, a bizonytalanság miatt sokan inkább kivárnak, vagy más márkát választanak. A Huawei állítólag 40-60%-os visszaeséssel számol a Kínán kívüli piacokon, ami igen jelentős. Az ilyen akciók pedig jól hangzanak, és talán javítanak is valamint a helyzeten, de valódi áttörést azért valószínűleg nem fognak hozni. Amiatt pedig nem kell szomorkodni, hogy nálunk nem vállal ilyen garanciát a gyártó, hiszen ahogy már leírtuk korábban, ez nem egy valós veszély.

Via HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid