Óriási csökkenésre számít a Huawei

0

Úgy látszik, nagyon komoly következményei lesznek, illetve már vannak is az USA intézkedéseinek, hatalmas csökkenéssel számít a Huawei az okostelefonok értékesítése és a bevétel tekintetében.

A Bloomberg jelentése szerint a Huawei 40-60%-os visszaesésre készül a nemzetközi (vagyis Kínán kívüli) okostelefon eladásokban, ami azért valljuk be, igen jelentős. Az ebből fakadó bevételkiesés pedig akár 30 milliárd dollár is lehet.

A Huawei egyébként a tavalyi évben 206 millió okostelefont értékesített, amelynek nagyjából a fele Kínában fogyott. A nemzetközi piacokon való csökkenést úgy próbálja kompenzálni a gyártó, hogy még nagyobb hangsúlyt fektetnek a kínai piacra, amelyen a tervek szerint 45%-ra növelik majd a részesedésüket.

Ren Zhengfei, a Huawei alapítója

A Huawei alapítója és vezérigazgatója, Ren Zhengfei nemrég azt nyilatkozta, hogy nem számított rá, hogy ekkora károkat okoz majd az USA és Kína kereskedelmi háborúja. Ennek ellenére egyelőre nem tervezik sem a kutatásfejlesztési költségek csökkentését, sem leépítéseket, mert bíznak az ügy pozitív kimenetelében, vagyis hogy sikerül egyezségre jutnia a két országnak.

Források: AndroidPolice, Reuters

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid