Letiltott a Facebook? Nem vagy egyedül!

0

A Facebook az elmúlt 24 órában rengeteg felhasználó fiókját tiltotta (vagy törölte) le Magyarországon, az érintettek többsége nem tudja használni a Messengert és az Instagramot sem.

Tiltási hullám söpör végig a Facebookon, és a pontos okok egyelőre nem ismertek. Hozzánk is rengeteg jelzés érkezett, illetve a Facebook-csoportunkban (Magyar Android Közösség) is többen tettek fel kérdést ezzel kapcsolatban.

A legtöbb panaszos szerint mindenféle indok nélkül tiltották őket, semmi olyat nem tettek, amit tilt a Facebook szabályzata. Olyanok is akadnak, akiknek 10-nél is több ismerősük járt hasonlóan, vagyis egy elég általános problémáról van szó. Egyébként a Napidroid Facebook-oldaláról is hirtelen eltűnt több száz követő, tehát minden bizonnyal töröltek is fiókokat.

Egyelőre semmi biztosat nem tudunk mondani a helyzettel kapcsolatban, várjuk a Facebook hivatalos reakcióját, magyarázatát. Aggódni viszont nem kell túlzottan, minden bizonnyal csak valami hibáról van szó, félrecsúszott az egyik algoritmus, és gyorsan meg fogják oldani.

Egyébként számos összeesküvés-elmélet is szárnyra kapott a Facebook tiltásaival kapcsolatban, egyesek szerint politikai okai lehetnek, míg mások arra gyanakszanak, hogy a Huawei mobilt használókat tiltják ki, de szinte biztosra vehető, hogy nem ilyesmi áll a háttérben.

Amint lesz újabb fejlemény, frissítjük a cikket!

Frissítés: úgy tudjuk, hogy a Facebook már tisztában van a problémával, és vizsgálódnak, de hivatalos közleményt egyelőre nem adtak ki, és megoldás sincs még. Várjuk a további fejleményeket!

Frissítés 2: ezen a linken jelezheted a Facebooknak, hogy tévedésből tiltották a profilod. Add meg a bejelentkezéshez használt email-címed vagy telefonszámod, illetve a teljes neved, majd a moderátorok felülvizsgálják az esetet. (Mivel azonban tömeges problémáról van szó, valószínűleg jelzés nélkül is visszaállítják a profilokat, a kérdés csak az, hogy mikor…)

Ha van bármilyen tapasztalatod az üggyel kapcsolatban, írd meg kommentben a cikk alá (pl. ha téged, vagy valamelyik ismerősödet tiltotta a Facebook)!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid