Periszkópos kamerával jöhet az Oppo hajlítható mobilja

0

Bár egy kicsit mintha alábbhagyott volna a felhajtás a hajlítható okostelefok körül, egyelőre nem lett kukázva a koncepció, sőt, szinte nincs olyan gyártó, aminek ne lenne valami hasonló a tarsolyában. Az Oppo is ezek között van, és most újabb infók kerültek napvilágra a készülékükről néhány frissen felfedezett szabadalmi dokumentum révén.

A Samsung Galaxy Fold egyelőre nem nevezhető átütő sikernek, a méregdrága masina leszerepelt a tesztelők kezében, ezért visszahívták, forgalomba kerülésének napja egyelőre ismeretlen. A Huawei Mate X szintén csúszik, nem is keveset, eredetileg erre a hónapra volt betervezve a megjelenés, de szeptember előtt nem fog megérkezni a mobil. Sokan várják érdeklődve a Motorola készülékét, ami nem gyengén épít a felhasználók retró hangulatára, kedvezve egyúttal a kompakt mobilok után vágyódó egyre hangosabb tábornak. A Xiaomi szintén nem kapkodja el, és ott van még ugye az Oppo is, amely februárban nyilvánosság elé tárta saját prototípusát, ami formatervileg hasonló vizeken evez, mint a Huawei megoldása.

A kínai gyártó tavaly októberben levédetett bizonyos szabadalmakat a nemzetközi szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalnál (WIPO), és ezeket most publikálták is nemrégiben. A készülék rövid leírása mellett számos dizájn vázlat és render is szerepel a dokumentumok között.

A készülék egyik legérdekesebb vonása a pop-up, vagy kicsit magyarosabban fogalmazva felugró kamera, ami lehetővé teszi képek és videók rögzítését akár nyitva, akár zárva van a készülék.

Az Oppo telefonja kifelé nyílik, a zsanér elég masszívnak látszik, és a rendereken látható, hogy a gyártó még mindig hisz a 3,5 mm-es jack aljzatban is, ami szerintünk dicséretes.

Mivel azonban ezek csak szabadalmak és tervek, nem feltétlenül lesz belőlük bármi is, ráadásul az Oppo alelnöke, Brian Shen nem igazán tűnik optimistának a hajlítható eszközöket illetően. Így aztán ha lesz is a készülékből valami, az biztosan nem mostanában történik majd.

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid