Játssz Android játékokat Steam kontrollerrel!

0

Ha igazán kocka vagy és megáll a fejeden a sör, valószínűleg nem kell bemutatni a Valve csapatát, és jó eséllyel rendelkezel Steam fiókkal is. Ha igazán műkedvelő vagy, akkor az sem kizárt, hogy nem a számítógép előtt görnyedve, hanem az ágyból egy Steam kontroller segítségével játszod kedvenc játékaidat. A remek hír az, hogy nemsokára androidos kedvencedet is tolhatod ugyanezzel az eszközzel.

A Valve hamarosan útjára indít két alkalmazást, az egyik a Steam Link, a másik pedig a Steam Video, ezeket az applikációkat iOS és Android felületen is lehet majd használni. A bejelentéssel egy időben úgy döntött a cég, hogy elérhetővé teszi a Bluetooth kapcsolódási lehetőséget a Steam kontrollerek esetében, valamint azt, hogy azokat össze lehessen kötni bármilyen okostelefonnal és tablettel. Ez a lépés nem lehet különösebb meglepetés a Steam Link alkalmazás ismeretében, aminek pont az a lényege, hogy a Steam könyvtárunkban lévő játékokat Android és iOS rendszerű eszközökkel is tudjuk játszani. Az elsődleges követelmény a dologhoz az, hogy az okostelefon, a táblagép, esetleg a televízió ugyanazon az 5 GHz-es hálózaton legyenek, mint a gazda PC, vagy legyenek összekötve egy Ethernet kábel segítségével.

Amíg a Steam Link alkalmazás elérhető nem lesz május 21-én, addig a játékosok próbálgathatják a kontroller képességeit kedvenc androidos játékaikon, mivel a Bluetooth opciót már a hétvégén ki lehet próbálni. Bár a Steam Controller használata elsősorban egy vezeték nélküli dongle révén történik, abban az esetben, ha az okostelefonnak vagy a táblagépnek nincs USB portja, a Bluetooth általi kapcsolódás továbbra is lehetséges. A Valve szerint ez a megoldás legalább annyira “kiváló” lesz. Ahhoz, hogy valóban ki tudja valaki használni az új funkciót, mindenképpen a legújabb Steam Client Beta-t kell használnia, és frissítenie szükséges az aktuális firmware-re. Mivel ez az egész béta állapotban van, még előfordulhatnak apróbb hibák, és kényelmetlenségek.

Forrás: Valve

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid