Javította a hibát a Facebook, ami miatt idegen profilokat jelöltek be ismerősnek a felhasználók

0

A napokban elég kínos hiba ütötte fel a fejét a Facebookon, a közösségi oldal ugyanis a felhasználók nevében jelölt be másokat ismerősnek, méghozzá a tudtuk nélkül, teljesen automatikusan. Szerencsére azóta javították a hibát, és a vállalat tájékoztatása szerint vissza is vonták a téves jelöléseket.

A hibának köszönhetően elég volt egy másik felhasználó profilját megnyitni, és mindenféle egyéb interakció nélkül már küldte is a Facebook az ismerősnek jelölést a nevünkben. Sőt, a beszámolók szerint olyan felhasználókat is bejelölt a rendszer bizonyos esetekben, akiknek soha meg sem nyitottuk a profilját.

A hibát azóta kijavították, és a Facebook most egy, a felhasználóknak szóló figyelmeztetésben “bővebb” tájékoztatást adott.

“Nemrég javítottunk egy olyan problémát, amely miatt néhány barátkérés tévedésből elküldésre került. Elnézést kérünk, és töröltünk minden olyan baráti kérést, amelyet e hiba miatt küldtek.” – olvasható a vállalat figyelmeztetésében, miközben arra kéri a felhasználókat, hogy látogassanak el a tevékenységi naplójukba, ahol megtekinthetik az elküldött/fogadott baráti kéréseket.

Érdemes tehát szétnézni a profilodban, hogy vannak-e függőben gyanús jelölések, legyen szó akár beérkező, akár kiküldött baráti felkérésekről. Illetve az ismerősök listáját is érdemes lehet átböngészni, hiszen az is lehet, hogy idő közben a másik fél már elfogadta a téves felkérést.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid