A jövőben mobillal lehet majd kinyitni és beindítani az autókat

0

Nagyon érdekes újításon dolgoznak a legnagyobb gyártók, melynek segítségével a jövőben akár el is felejthetjük majd a slusszkulcsokat.

A Car Connectivity Consortium (CCC) publikálta a Digitális kulcs korai specifikációját, amely azt a célt szolgálja, hogy telefonunk segítségével nyithassuk ki az autónak, majd be is indíthassuk azt. Ez a konzorcium felelős egyébként a MirrorLink-ért is, tehát kifejezetten jó kezekben van a projekt.

Mint kiderült, már a 2.0-s verzión dolgoznak, és olyan hatalmas tech cégek segítségével fejlesztik a projektet, mint az Apple, a Samsung, az LG, a Qualcomm és az NXP. Az autógyárak sincsenek persze kihagyva a buliból, így az Audi, a VW, a BMW, a GM és a Hyundai is részt vesz a munkálatokban. A legújabb verzió várhatóan 2019 első negyedében készül el.

A Digitális Kulcs projekt segítségével a telefonunkkal, vagy akár okosóránk segítségével használhatjuk az autónkat, de ennél jóval több lehetőséget is biztosít az újítás. Gyakorlatilag bármikor letölthetjük majd ezt a kulcsot, és akár meg is oszthatjuk másokkal (már ha valakinél van erre igény).

A lehetőség tárháza végtelen, hiszen ha éppen külföldön nyaralunk, akkor is kölcsönadhatjuk autónak bárkinek, ráadásul mindezt fizikai érintkezés nélkül. Autókölcsönzők és multik számára is jól jönne ez, hiszen a cégek mindössze egy applikáció segítségével tudnák hozzárendelni a gépjárműveket a felhasználókhoz.

Forrás: Gsmarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid