Jövőre már jöhetnek az első Wi-Fi 7 szabvánnyal szerelt eszközök

0

A MediaTek rengeteg mindenen dolgozik, telefonba szánt lapkakészletek mellett Windows operációs rendszert futtató laptopokba, de okostévékbe is fejlesztenek alkatrészeket. Ezeken túlmenően a vállalat a Wi-Fi 7 szabványt támogató komponenseken is ténykedik, amelyek már jövőre megjelenhetnek az eszközökben a vállalat optimista jóslatai szerint.

A Wi-Fi 7, más néven IEEE 802.11be a meglévő Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax) szabvány továbbfejlesztett változata lesz. A jelenlegi tervek szerint a Wi-Fi 7 lehetővé teszi majd a 320 MHz-es csatornák használatát, támogatni fogja a 4K kvadraturális amplitúdómoduláció (QAM) technológiát és a multiuser resource unit (MRU) funkciókat is. Teszi ezeket ráadásul úgy, hogy a Wi-Fi 6 által jelenleg támogatott 2,4, 5 és 6 GHz-es sávokat is ugyanúgy használhatja majd.

Elméletileg az új funkciók képesek lesznek 2,4-szeres sebességnövekedést biztosítani a jelenlegi Wi-Fi 6 szabványhoz képest, bár az egyéb vezeték nélküli kapcsolatok interferenciája valamelyest csökkenteni fogja ezt az értéket.

Visszatérve a MediaTekre: a tajvani cég bejelentette, hogy a Wi-Fi 7 szabvány két demóját is bemutatták az ipari partnerek számára. A publikált sajtóközleményben az áll, hogy a cég már kezdetektől fogva részt vesz a szabvány fejlesztésében, és az elsők között lesznek, akik alkalmazni fogják azt. Előrejelzésük szerint a legelső Wi-Fi 7 kompatibilis termékek várhatóan 2023-ban kerülhetnek majd a boltok polcaira.

Ha le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat, a MediaTek bejelentette, hogy dolgoznak a technológián, jelenleg is tesztelik azt, és igazából ez volt az első hivatalos közlemény, amelyben az új szabvány szerepel. Bár a MediaTek szemlátomást azt reméli, hogy valamikor 2023-ban már Wi-Fi 7-támogatással rendelkező komponenseket gyárthat, magának a szabványnak a véglegesítése továbbra is csak 2024-ben várható.

Forrás: XDA Developers

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid