Már tesztelik a fizetős Instagramot

0

Ha emlékeztek, 2020 júliusában indította el a Facebook a “Subscriptions” programot, amelynek az volt a célja, hogy a tartalomkészítők pénz tudjanak keresni az őket követő felhasználók támogatásával. Az immáron Meta névre hallgató vállalat most kiterjesztette ezt az üzleti modellt az Instagramra is, a cég bejelentette az “Instagram Subscriptions”-t.

A történet egyszerű: a felhasználók feliratkozhatnak az egyes tartalomkészítőkre, influencerekre, ami egy megadott összegbe kerül havonta, és cserébe mindenféle exkluzív tartalmakat és előnyöket kapnak. Ha valaki szimpatikus számodra, és támogatni akarod, előfizetsz az adott tartalomgyártóra, művészre, modellre, és megkapod a Subscriber Lives, a Subscriber Stories és a Subscriber Badges elnevezésű előnyöket. Ha nincs berozsdásodva az angol tudásod, akkor az alábbi videón megtekintheted, ahogyan Adam Mosseri elmagyarázza a frissen bejelentett üzleti modell előnyeit és annak funkcióit.

A most bejelentett támogatási lehetőség egyelőre csupán az USA-ban, és ott is csak néhány tartalomkészítő esetében érhető el. Az Instagram Subscriptions a következő hónapokban hozzáférhető lesz további tartalomgyártók esetében is. Az influencerek számára az a nagy előny, hogy ők állíthatják be az általuk elkért havi összeget, és 2023-ig az Instagram ebből semmilyen sápot nem fog levonni, ezzel igyekeznek kifejezni elkötelezettségüket az oldalon tevékenykedő alkotók iránt.

Egyelőre nem világos, hogy az Instagram Subscriptions mikor kerül globálisan bevezetésre, de ha az amerikai tesztelés zökkenőmentesen zajlik, akkor számíthatunk arra, hogy a funkció szélesebb körben is elterjed a nem túl távoli jövőben. Van olyan hazai vagy külföldi Instagramos tartalomgyártó, akit szívesen támogatnál?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid