Jövőre sokkal több Samsung mobilban lesz Exynos chipset

0

Friss értesülések szerint a Samsung a háttérben arra törekszik, hogy jelentősen megnövelje azoknak a készülékeknek a számát, amelyekben házon belül fejlesztett Exynos lapkakészlet végzi a számításokat. Számszerűleg ez azt jelentheti, hogy a gyártó 2022-ben kétszer annyi Exynos lapkát szeretne legyártani, mint idén.

Egy helyi médiaorgánum, az ET News számolt be arról, hogy a Samsung a mobilokban lévő Exynos chipsetek arányát a jelenlegi 20 százalékról 50 és 60 százalék közé emelné. Hogy a kitűzött célt elérje, a Samsung LSI részlege jövőre kétszeresére fogja növelni a legyártott Exynos chipek darabszámát. Egy iparági forrás szerint a Samsung az új Exynos chipekkel szeretne két kulcsfontosságú problémát is megoldani: az egyik az 5G kommunikációval, a másik pedig a lapkák melegedésével kapcsolatos. Állítólag a gyártó keményen ráfeküdt a témára, és orvosolta is ezeket a gondokat.

Mielőtt a prémium Galaxy modellek és a Qualcomm lapkák rajongói egyként sikoltanának fel, az Exynos chipek térnyerése elsősorban az alsó és középkategóriás készülékekre vonatkozik – állítja az ET News. A Samsung közelmúltban bemutatott megfizethető készülékeinek zömét valamilyen Snapdragon vagy MediaTek chip hajtja, állítólag ezek helyére szeretne saját fejlesztésű lapkát szerelni a jövőben.

Jelen pillanatban a legpotensebb középkategóriás Exynos lapka az 1080-as számozású, de ezt egyetlen Samsung mobilba sem szerelték még be, jelenleg csak a Vivo készülékeiben alkalmazzák. Ez már csak azért is furcsa, mert a chip azonos szinten áll teljesítmény tekintetében, mint a MediaTek Dimensity 1200 vagy a Snapdragon 780G, ezekben pedig jócskán van kraft.

Az Exynos lapkák előretolása a zászlóshajó készülékek szempontjából nem bír jelentőséggel, mert korábbi hírek alapján több piacon is inkább a Snapdragon chippel szerelt Galaxy S22 modellek kerülhetnek majd forgalomba, az Exynos 2200-zal kapcsolatos termelési problémák miatt. Persze ez, akárcsak az ET News értesülései, egyelőre nem számítanak megerősített információnak, habár az Exynos lapkák térnyerését egy másik sajtóorgánum, az ITHome is konfirmálta.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid