Jövőre visszatér a Nokia, mégpedig Androidos mobillal

8

A Nokia vezérigazgatója, Rajeev Suri a sok tagadás után végre mégiscsak beismerte, hogy a finn vállalat visszatérne az okostelefonos szegmensbe.

Az új Nokia okostelefonok előállítása nem úgy fog zajlani mint régen, hiszen a finn vállalat eladta mobilos részlegét a Microsoftnak, ezért akárcsak az N1 tablet esetében, egy külső partnerre bízzák a készülékek gyártását és szervizelését. A Nokia leginkább a tervezőasztal mellett kap majd szerepet, illetve szoftverért is ők lesznek a felelősek.

Rajeev Suri, a Nokia vezérigazgatója

Rajeev Suri, a Nokia vezérigazgatója

Suri állítása szerint igyekeznek megtalálni a legmegfelelőbb partnert, és mivel a Nokia névnek még mindig nagy a hitele, ezzel valószínűleg nem lesz gond. Az N1 tablet gyártását végző Foxconn minden bizonnyal előkelő helyen van a jelöltek listáján.

A Nokiának természetesen muszáj betartania néhány, az akvizícióval kapcsolatos játékszabályt, amelyek közül a legfontosabb az, hogy 2016 végéig nem jelenhet meg a nevével fémjelzett okostelefon. Mivel az N1 tablet Androidot futtat, így valószínűleg az új mobilok is azt fognak, és talán a Google rendszerével a finnek képesek lesznek visszanyerni régi dicsőségüket…

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid