Nyár elején jöhet a Samsung és az AMD közösen fejlesztett grafikus chipje

0

Ice Universe a népszerű és egyébként megbízhatónak mondható szivárogtató januárban azt írta, hogy a Samsung valamikor az idei év második vagy harmadik negyedében fedi fel az AMD csapatával közösen fejlesztett grafikus gyorsítót. A minden lében kanál bennfentes ezúttal újabb információkkal szolgált, értesülései szerint a jelenleg is fejlesztés alatt álló GPU bemutatására valamikor júniusban lehet számítani.

Az évek során egyre csak nőtt a különbség a Qualcomm által fejlesztett Snapdragon, illetve a Samsung házon belül hegesztett Exynos lapkái között, ami végül ahhoz vezetett, hogy a gyártó eszközölt néhány változtatást a gyártási műveletekben. Elsőként kukázták az egyedi processzormagokat, hogy helyettük inkább az ARM fejlesztéseit használják, ami sokban javított az európai és a közel-keleti piacra szánt készülékek belsejében szolgálatot teljesítő Exynos 2100 teljesítményén.

Ami a grafikus számítást illeti, a Snapdragon 888 lapkakészlettel amerikai és kínai modellek még mindig előnyt élveznek az Adreno 660 GPU-nak köszönhetően, állítólag pontosan ezért szeretné a Samsung lecserélni az ARM által fejlesztett Mali grafikus gyorsítókat AMD konstrukciókra. Ez nem csupán szóbeszéd, a Samsung processzorgyártó részlege már korábban is konfirmálta, hogy a következő csúcskategóriás processzor már AMD GPU-val debütál.

A szivárogtató azt is hozzátette, hogy a júniusi bemutató még nem konkrét piaci megjelenés lesz, hanem sokkal inkább a technológia ismertetése, az új grafikus gyorsítóval megspékelt lapkakészlet érkezésére valamivel később lehet majd számítani. Ice Universe korábban már megírta, hogy a következő Exynos 1000 és 2000 szériás lapkák esetében már beágyazásra kerülnek az AMD GPU moduljai.

Az új csúcslapka az Exynos 2200 lehet, amely nem csak az Exynos 2100-nál lesz sokkal erősebb grafikai téren az AMD GPU-nak köszönhetően, hanem egyes források szerint még az Apple A14-et is jelentősen túl fogja teljesíteni. Persze mindez egyelőre csak pletyka, várjuk meg az első teszteredményeket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid