Júniustól leszámol a Disney Plus a jelszómegosztókkal

0

Már februárban hallottunk arról, hogy a Disney Plus megszünteti a jelszómegosztást. Most a Disney vezérigazgatója, Bob Iger közölte a nyilvánossággal, hogy mikortól szüntetik meg ezt a költségcsökkentő lehetőséget, amellyel minden bizonnyal rengetegen élnek jelen pillanatban is.

Hát te is egyike vagy azoknak, akik megosztják a Disney+ jelszavukat édesanyjukkal, a legjobb barátjukkal, vagy bárkivel, aki nem velük él, esetleg te vagy az, aki más fiókját használja, akkor téged is érinteni fog a Disney Plus hamarosan bevezetésre kerülő intézkedése. Bár sokak szerint Magyarországon azért jó élni, mert a lemaradásunk miatt a világvége is később érkezik el hozzánk, ne legyenek kétségeid, ide is befut idővel. Akárcsak a streaming szolgáltató jelszómegosztás elleni rendelkezése.

A Disney nyilván azért vezeti ezt be, mert a Netflixnek is bejött, és más streaming szolgáltatók is átvették, akárcsak a reklámokkal spékelt, de valamivel olcsóbb előfizetési modelleket. Bob Iger szerint a Disney júniusban kezdi meg a jelszavak megosztásának felszámolását, kezdetben csupán néhány országban, szeptemberre pedig várhatóan mindenhol bevezetik.

Bár a vezérigazgató nem beszélt technikai részletekről, hogy mégis ez miként fog működni, azt azért a Disney elárulta, hogy figyelemmel fogják követni a fiókok aktivitását, és meg fognak bizonyosodni arról, hogy mindenki egy háztartásból fogyasztja a szolgáltatáson keresztül elérhető tartalmakat.

A Disney igazából már tavaly bejelentette, hogy akárcsak a Netflix, harcba lendül a megosztott fiókok ellen. Februárban az amerikai előfizetőket figyelmeztették is, így a mostani fejlemény már senkit nem érhet meglepetésként. Ugyanakkor legalább végre van egy képünk arról, hogy egészen pontosan mikortól kezdődik a jelszómegosztás elleni küzdelem. Legalább időben tudjuk figyelmeztetni a rokonokat, barátokat, hogy hamarosan jobb, ha maguk is előfizetnek.

Sokan kiakadtak akkor, amikor a Netflix lépéseket kezdett tenni a jelszómegosztással szemben, de az intézkedés végül a fizetős előfizetők számának növekedéséhez vezetett. A Disney is valószínűleg ugyanebben az eredményben reménykedik.

A Netflix egyébként egyes régiókban arra is lehetőséget biztosít, hogy plusz felhasználókat vegyünk be az előfizetésbe, ami ugyan extra kiadás annak, aki eddig csak potyázott, de még mindig olcsóbb, mint önállóan előfizetni. Ha a Disney biztosítana valami hasonlót, azzal valószínűleg sokan szívesen élnének.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid