Megérkeztek az első képek az új Android N-ről

0

Az utóbbi időben lehetett hallani néhány érdekes pletykát az Android N-ről, ami talán a 7.0-s verziószámot kapja. Most pedig megérkeztek ez első képernyőmentések, amelyekből több érdekes dolog is kiderül.

A friss képek az Android N egy korai verziójából származnak, azaz lehetnek még változások a végleges kiadásig, de az mindenképpen látszik, hogy milyen irányba fognak változni a dolgok, legalábbis a gyorskapcsolókat és az értesítéseket illetően. Bal oldalon a Marshmallow, jobb oldalon pedig az új Android N képernyőmentései láthatók:

Early-look-at-Android-N-notifications

Nagyon úgy tűnik, hogy az Android N-ben akkor is megjelennek majd a gyorskapcsolók, ha csak az értesítéseket húzzuk le fentről. Ilyenkor egy vékony sávban látjuk fent a legfontosabb dolgokat, mint például a Wifi vagy a zseblámpa kapcsolóját. Második lehúzásra pedig szokás szerint megjelenik a többi opció.

Early-look-at-Android-N-notifications-01

Az értesítések megjelenése is változik, a jövőben ugyanis teljes szélességében kitöltik majd a rendelkezésre álló helyet, és alul, illetve felül is minimálisra csökken a választóvonal közöttük. Az Android N-ben több információ jelenik meg az értesítéseknél, kiírásra kerül például a hozzá kapcsolódó alkalmazás neve, az ikon viszont cserébe kisebb lesz. Ezeken kívül akad még pár kisebb dizájnbeli eltérés.

Az Android N fejlesztői változatát valamikor tavasz végén vagy nyár elején mutathatják be, a végleges kiadás pedig valószínűleg csak ősszel érkezik a Nexus készülékekre.

forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid