Képernyőmegosztás funkciót kapott a Facebook Messenger alkalmazás

0

A koronavírus-járvány miatt sokan kényszerülnek arra, hogy otthon maradjanak, és emiatt egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok a szolgáltatások, amelyek megkönnyítik az online kommunikációt. Ilyenek a különböző videóchatelésre alkalmas platformok, mint például a Messenger, ami nemrég egy igen hasznos funkcióval bővült mobilon.

A Messenger segítségével lehetőség van csoportos videóbeszélgetésre maximum 8 fő számára, a Messenger Rooms révén pedig akár 50-en is megtehetik ugyanezt egyszerre. Nagyon hasznos kiegészítése ennek a képernyőmegosztás funkció, ami nagyban megkönnyíti például a munkát vagy a tanulást. Ez azonban eddig csak az alkalmazás asztali verziójában és a webes felületen működött.

A napokban jelentette be a Facebook, hogy a képernyőmegosztást elérhetővé teszik a mobilos Messenger alkalmazásban is Androidon, illetve iOS-en, és a funkció már meg is jelent a felhasználók többségénél. Ez gyakorlatilag annyit takar, hogy nem csak egymást nézhetik a beszélgető felek a kamerán keresztül, hanem közvetlenül meg lehet osztani a mobil képernyőjét is a többiekkel. Ez nagyon sok mindenre használható, lehet például közösen böngészni a Facebookot vagy az Instagramot, megmutatni egy webshopot, terméket vagy cikket másoknak, vagy közösen kiválasztani, hogy hová menjen étterembe a csapat.

A képernyőmegosztás a Messenger alkalmazáson belül, videóchatelés közben érhető el. Működik két fél közötti videóbeszélgetésnél, maximum 8 fős csoportos videóchatnél, illetve a Rooms szolgáltatáson belül is, egyelőre 16 főig, de már dolgozik a Facebook azon, hogy kitolják itt is 50 főre a limitet.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid