Késik a Messenger és az Instagram fontos biztonsági funkciójának bevezetése

0

Az ígéretek alapján a Meta – leánykori nevén Facebook – komolyan elkezdett foglalkozni azzal, hogy biztonságosabbá tegye alkalmazásait, de a kitűzött célok közül néhány még megvalósításra vár. Nagyjából egy hónappal ezelőtt megkaptuk a hang- és videohívások mellé a végponttól végpontig tartó titkosítást a Messengeren belül, ám a Messenger és Instragram üzenetek alapértelmezett titkosításának bevezetése újfent késni fog, nem is keveset.

A gigászi közösségi platform nagyjából két éve kezdett el dolgozni az üzenetküldő szolgáltatás végponttól végpontig tartó titkosításán, és bár az opció alapértelmezettként történő bevezetésére eredetileg 2022-ben sor került volna, a vállalat nemrég bejelentette, hogy ezt az ígéretét csak jóval később tudja teljesíteni. Antigone Davis, a Meta biztonsági vezetője nyilatkozott a Sunday Telegraph-nak, az interjúban pedig elmondta, hogy kénytelenek legalább 2023-ig halasztani a biztonsági funkció életbe léptetését.

A nyilatkozat szerint nem sietik el a dolgot, és semmiképp sem tervezik 2023 előtt a titkosítás alapértelmezetté tételét, valamint annak globális bevezetését az üzenetküldő szolgáltatásukban. Szerencsére azok, akik üzenetek továbbítására a WhatsApp-ot használják, jelenleg is biztonságban érezhetik magukat, mert számukra már bekapcsolták a funkciót.

A végponti titkosítás lényege, hogy az információ csak a küldő és a fogadó készüléken jelenik meg értelmezhető formában, a kettő között titkosítva kerülnek továbbításra az adatok, így azokat sem az internetszolgáltatók, sem a Facebook nem tudja értelmezni, legalábbis elvileg.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid