Két fontos újítást hozhat a Samsung Galaxy Z Flip 5

0

A hajlítható készülékek közül a legnépszerűbbek kétségkívül a Galaxy Z Flip széria tagjai, ezek fogynak a legnagyobb példányszámban a világon. A Z Flip 3 és a Z Flip 4 is nagyot lépett előre, azonban van még min fejleszteni, és a Samsung készül is pár régóta várt újítással a következő generációhoz.

Nagyobb külső kijelző

Mindenképpen hasznos a külső kijelző a hajlítható telefonokon, de ha ez nem elég nagy, akkor viszonylag kevés dologra lehet kényelmesen használni. A Motorola megmutatta a Razr 2022-nél, hogy lehet értelmes méretű (2,7 colos) másodlagos panelt szerelni egy flip telefonra, és a Samsung is előre lépett ezen a téren, igaz, nem túl sokat: a Z Flip 4 esetében 1,1 colról 1,9 colra növelték a képátlót az előző generációhoz képest.

Galaxy Z Flip 4

A Galaxy Z Flip 5-tel tovább javulhat a helyzet, állítólag 3 colnál is nagyobb lesz a külső képernyő mérete, így több mindenre lehet majd alkalmas a telefon anélkül, hogy kinyitnánk.

Gyűrődésmentes belső kijelző

A hajlítható telefonok egyik sokak által emlegetett problémája a kijelzőn lévő gyűrődés, ami a hajtás helyét jelzi. A legtöbb új mobilnál ez még elég feltűnő, de azért igyekeznek a gyártók javítani a helyzeten. A legfrissebb hírek szerint a Galaxy Z Flip 5 egy újraterezett zsanérral érkezik, ami nagyrészt eltünteti majd a kijelző gyűrődését, vagy legalábbis sokkal kevésbé lesz feltűnő a vízszintes csík középen.

 

Galaxy Z Flip 4 (forrás: 9to5Google)

Ezek mellett persze egyéb újításokra is számítunk, természetesen lesz friss, 2023-as hardver (Snapdragon 8 Gen 2 vagy 8+ Gen 2), és bízunk benne, hogy sikerül tovább növelni az akkumulátor méretét, mivel ez még mindig egy gyenge pont ezeknél a kompakt kagylótelefonoknál. Biztosat persze egyelőre nem tudunk, hiszen még messze a debütálás, csak valamikor jövő augusztusban várható a Samsung következő generációs hajlítható mobiljainak a debütálása.

Via Sammobile, Flip 4 fotó: 9to5Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid