Két hasznos új funkció érkezik a Google Play Áruházba

0

A Google Play Áruház hamarosan új funkciókat kínál majd, amelyek jócskán megkönnyíthetik a felhasználók mindennapi életét. Az egyik segítségével archiválni tudjuk a nem használt alkalmazásokat, a másikkal pedig egy lebegő buborékon követhetjük nyomon egy adott applikáció letöltési és telepítési előrehaladását, miközben mást csinálunk.

Az új funkciókat a 9To5Google munkatársai fedezték fel. Az egyik opció a “telepítési állapot buborék” nevet kaphatja majd magyarul, vagy valami hasonlót. A bekapcsolását követően ha alkalmazást telepítünk a Play Áruházból, egy aprócska lebegő buborék jelenik meg, amelyet bárhova húzhatunk a képernyőn. A többi megnyitott alkalmazás felett látható buborék jelezni fogja, hogy egy adott app letöltése és telepítése éppen hol tart.

Nyilván ez opció nem a csekélyebb méretű, egyszerűbb applikációk telepítésekor jöhet igazán jól, hanem akkor, amikor méretesebb programokat, játékokat szeretnénk installálni a készülékre. Miközben az adott alkalmazás a háttérben települ, mi bármit csinálhatunk, és nem kell újra megnyitni a Play Áruházat vagy lehúzni az értesítési sávot a telepítés nyomonkövetéséhez.

A másik hamarosan bevezetésre kerülő funkció az alkalmazások archiválása lesz. Igazából erről a lehetőségről nem most hallunk először, novemberben már bejelentették, hogy az opció a közeljövőben megjelenik a Play Áruházban. A funkció segítségével archiválni lehet a nem használt alkalmazásokat, ami azt jelenti, hogy az eltávolítást követően a személyes adatok, beállítások nem fognak elveszni. Tehát amikor legközelebb mégis szükségünk lenne az adott appra, az abban a formában települ majd a készülékünkre, ahogyan a törlés előtt volt.

A felhasználónak több lehetőség is rendelkezésre áll majd. Amennyiben a telepítés opciót választja, tiszta lapot kezd, ha viszont a visszaállítást, akkor visszakapja a beállításait és a többit. Amennyiben az alkalmazás használata megkövetelte, hogy egy adott fiókba bejelentkezzünk, a visszaállítást követően még ezt sem kell újra megtenni, tényleg minden ugyanúgy lesz, ahogyan hagytuk. Azt még egyelőre nem tudni, hogy ezek a lehetőségek mikor lesznek elérhetőek, de valószínűleg nem kell már sokat várni rájuk.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid