Két másik hajlítható mobilon is dolgozik a Samsung

0

Gyakorlatilag csak most mutatta be a Samsung a Galaxy Fold-ot, de máris szárnyra kaptak az első hírek, amelyek szerint nem érik be ennyivel. Több hasonló fejlesztésen is dolgoznak, ám a kivitelezést tekintve más irányba indultak el.

A Galaxy Fold elég megosztó lett, de azt azért valószínűleg mindenki belátja, hogy van fantázia a hajlítható mobilokban. Ez az első modell még nem igazán az átlag közönségnek szól, hiszen nem csak drága, de eléggé méretes is lett, azonban a következő években megjelenő típusok esetében ez megváltozhat.

A Huawei szerint a Samsung megoldása eleve hibás, és be is szóltak emiatt a dél-koreai gyártónak. Állítólag ők is több terven dolgoztak, ám a Samsung-féle koncepciót élből elvetették, mivel a másodlagos kijelző csak növeli a mobil súlyát, emellett megdrágítja a készüléket, ráadásul semmi szükség nincs rá.

Samsung Galaxy Fold

Ezt utólag már lehet, hogy a Samsung is így látja, és a hírek szerint két eltérő típuson is dolgoznak. Az egyik telefon hosszúkás lenne, és vertikálisan hajthatnánk ketté, mint ahogy azt a régebbi flipes mobilok esetén tettük. Egyébként a Motorola hajlítható mobilja is ilyen koncepcióra épül majd. A másik megoldás a Huawei Mate X-re hasonlítana, és összehajtott állapotban a kijelző kívülről ölelné körbe a telefont.

Mindkét megoldás logikusnak tűnik, hiszen azért az összehajthatóság terén egyelőre nehéz más variációt elképzelni. A hírek szerint 2020 elején mutatkozhat be a vertikálisan hajlítható modell, a másik típus pedig valamikor az év későbbi szakaszában érkezne.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid