Két remek újítás, amik végül kimaradtak az Android 6.0-ból

0

A legfrissebb Android verzió elég sok újdonsággal kecsegtet, de a Google sajnos szándékosan kihagyott pár olyan funkciót, amiknek valószínűleg rengetegen örültek volna.

Nemrég elstartolt az Android 6.0 végleges kiadása, és a fejlesztők egyből bele is merültek a rendszer forráskódjába. Nézzük, hogy mikre bukkantak!

Sötét téma

A Lollipop kinézete kifejezetten szép lett, de sokan nem örültek annak, hogy a korábbi sötét háttereket világosra cserélték. Éppen ezért sokan megörültek, amikor az Android M első fejlesztői kiadásába a Google belerakott egy opcionális sötét témát is. Ez azonban a második fejlesztői kiadásból eltűnt, és a végleges verzióba sem került vissza. Jelenleg tehát nincs ilyen lehetőség az Android 6.0-t futtató készülékeken.

android-m-dark

Valaki azonban megtalálta a funkciót a rendszer forráskódjában, de a Google ezt valamiért mégsem engedélyezte. Talán majd az Android 6.1-ben…

Osztott képernyő

Az Android egyik legnagyobb hiányossága – szerintem -, hogy még mindig nincs benne alapból az osztott képernyős alkalmazásfuttatás lehetősége. Néhány gyártó már beletette a funkciót a saját rendszerébe (pl. Samsung és LG), de ez még sajnos nem általános, pedig sokat dobna a multitaskingon.

android-6-0-multi-window

Érdekes módon ez is megtalálható az Android 6.0 forráskódjában, de a Google nem tette elérhetővé a lehetőséget. Pedig a funkció már kész, van is mód az engedélyezésre, de ez elég bonyolult, és sajnos sérti a garanciát.

AndroidAuthority, (2)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid